Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Abuuşağı köyünde ramazan ayı boyunca her akşam tek iftar sofrası kuruldu. Bu şekilde aynı sofrada aynı ekmeği paylaşan köy hanesi arasında da birbirine küs yada dargın bir kimsede kalmıyor.

Muhtarlık öncülüğünde, Ramazan ayı boyunca iftar listesine isimlerini yazdıran Abuuşağı köyü sakinleri, yemekleri sırayla hazırlıyor.

Gülşehir ilçesine bağlı Abuuşağı köyünde her yıl düzenlenen iftar proğramının sonuncusu Aşağı Cami bahçesinde çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Köy halkı tarafından organize edilen iftar davetinde, yaklaşık olarak 600 kişilik topluluğa iftar daveti verildi.

Ramazan ayının güzel bir şekilde yaşandığı ve kardeşlik duyguların zirve noktaya çıktığı müstesna zaman dilimleri olan bu günlere her zamankinden daha çok ihtiyacıvmız olduğu şuuruyla Cami cemaat buluşması ve akşam namazlarının cemaatle birlikte camide kılınması bu tür etkinliklerinin önemini ortaya çıkarmaktadır.

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV bir hadisi şeriflerinde : "Kim bir oruçluya iftar açtırırsa o kişi, oruç tutan kişinin sevabı kadar sevap kazanır ve oruçlunun sevabından hiç eksilme olmaz" buyuruyor. Bizler de hem bu hadisi şerife nail olmak hem de yüce rabbimizin rızasını kazanmak niyetiyle iftar daveti yapmış oluyoruz. Rabbimiz kabul ve makbul eylesin.

Abuşağı köyünün başlattığı bu güzel uygulamanın Neşehir'imizde ki tüm köylerede örnek olmasını diliyor hayırseverlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.