Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyünde son 3 ay içerisinde ardarda meydana gelen ev hırsızlıkları yüzünden köy halkı tedirgin oluyor.

Edinilen bilgilere göre, Avanos ilçesinin gurbetçisi ile ünlü Sarılar köyünde hırsızlar köydeki boş evlere dadandı...

Mağduriyet yaşayan köy sakinleri adına FİB haber merkezimize açıklamada bulunan ve Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Mehmet Yıldırım isimli Sarılarlı bir gurbetçimiz bakın şikayetlerini nasıl anlatıyor;

"Maalesef Sarılar köyümüze son zamanlarda hırsızlar musallat oldu. Kasım 2019 dan bu yana bildiğimiz 7 eve girdi. Evlerde ne varsa almış götürmüşler. Kapılar pencereler kırılmış, köye büyük zarar verilmiş, gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Durumu anlatan bir yazımızı da Valiliğimize gönderdik. Çaresiz kaldık yardımlarınızı bekliyoruz. "

Öe yandan Köy sakinleri de hırsızlıkla mücadelede yaşadıkları sıkıntı yarşısında köyümüze bir karakol yada 3 bekçi istiyoruz talebinde bulundular.

Yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı adeta isyan eden köy halkı yaşanan bu hırsızlık olaylarının sorumlularının biran önce bulunarak gerekli cezaya çarptırılmaları gerektiğini söyledi.