Değerli dostlar Kıymetli okuyucularımız, salgın bir virüsle bir dünya mücadele veriyor. Ve elbette Sağlıkçılarımızın bu sürecin kahramanları olduğu doğrudur ancak sürece en büyük katkıyı sunan bir de gizli kahramanları var ki onlar da kolluk kuvvetlerinde görevli polislerimizdir.  Biz “evde kal” çağrısına uyuyoruz ama tüm sağlık çalışanları gibi, Emniyet personelleride evde kalmayı bırakın; evlerine dönemeyenler çoğunluktadır. Allah onlardan razı olsun. İyi ki varlar. Onlara bir değil binlerce alkışlar. Selam ve dualarımız onlarla olsun.

Evet son günlerin geçerli akçesi sağlıkçılarla ilgili başlatılan akım; Koronavirüs savaşçıları "Sağlıkçıları alkışlama". Bu alkışı kuşkusuz fazlası ile hak ediyorlar.  Zira onlar sadece kendi hayatlarını değil korona virüsünden dolayı tüm yakınlarının da hayatlarını hiçe sayarak bizlerin hayatta kalması için mücadele veriyorlar. Dolayısıyla onlar sadece alkış değil çok şey hak ediyorlar. 

Lakin bu hakedişlere adilane bir sarfı nazarda bulunursak en az sağlıkçılar kadar ayakta alkışlamamız gereken bir kitle daha var: "POLİSLER..."

COVID-19’A KARŞI FEDAİLİK YAPIYORLAR

Çünkü koronavirüse karşı, sağlık çalışanlarından sonra cephede savaşan ikinci meslek grubu şüphesiz emniyet teşkilatımızdır. Bu mücadelede polis adeta “fedailik” görevine başlamıştır.

Başta 65 yaş üzeri insanlarımız olmak üzere ihtiyaç sahibi diğer vatandaşlarımızın yardımına koşan polis teşkilatımız gerçekten büyük risk altındadır. Eğitimlerini daha çok güvenlik üzerine alan polisimizin, herkesin eve kapandığı bir sırada sokaklarda, caddelerde, meydanlarda görev yapması takdire şayan bir hizmettir.

Poligonlardaki eğitimlerde hedefi 12’den vurmayan çalışan ellerde bugün ateş ölçerler var. Böyle giderse iğne ve pansumanı da öğrenecekler…

Polisimiz, devletin uyarılarına uymayıp dışarı çıkanları, piknik yapanları, caddelerde dolaşanları “belediye zabıtası” gibi önce uyarıyor, uymayanlara ceza yazıyor. 

“Market elamanının” görevini üstlenip evlere servis yapıyor. 

Bankaların, PTT’nin elemanı gibi çalışıp, emekli maaşlarını adreslere teslim ediyor.

Binlerce polis, kendisine yüklenen koronavirüs görevini risk altında fedekarca yerine getiriyor. 

Korona denilen pandemik virüsün direkt ilgilisi belki sağlıkçılardı ama en ilgisiz kitle olarak en çok da yine polislerimiz olumsuz etkilendi bu durumdan. Polisin asli görevi aslında bulundukları yerleşkenin asayişini sağlayıp güvenliğini garanti altına almaktır. Ama son iki aydır bırakın asayişi , bırakın şehrin güvenliğini onlar bir tarafa joker olarak her alandaki boşlukları doldurur oldular... 

Polis Teşkilatımız, toplumda huzur ve güven ortamının sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç önleyici tedbirlerin alınması ve faillerin adalete teslim edilmesi gibi hayati önemdeki görevleri yanında, şimdide vatandaşlarımızın adeta sağlığı içinde güven kaynağı olarak sahada görür olduk.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hemen hergün alınan önlemlerle çıkartılan genelgelerin uygulayacıları hep Polislerimiz oldular. 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altına gelen yasakların denetmeni fedekar ve cefakar polisimiz, çarşıda, pazarda, bankada, sosyal mesafe kuralını çiğneyen vatandaşlarımızın kontrollerinde her yerde hep sahada ve sahnedeler. Öyleki bu süreçte evinde kalmaktan bunalarak psikolojisi bozulup eşiyle kavga edenimi ararsın, alkol alıp kaza yapanı mı ararsın, hepsi ile kahramanca mücadele veren polislerimiz karşısında söylenebilecek tek şey;

"Her zaman dualarımızdasınız, İyiki varsınız... " 

Ve gelin bugün Berat kandili onlar için "dua edelim" ve gelin bu akşam ezanından sonra balkona pencereye çıkıp bir Alkış da bunu fazlası ile hak eden "Nevşehir Emniyet Teşkilatına" diyor ve başta Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay olmak üzere Müdür yardımcıları ile tüm polislerimiz ve bekçilerimizi "ALKIŞLIYOR ve Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175. Yıldönümünü Kutluyoruz."

İkramiye ile moral olalım...

Özellikle son genelgeye göre, sorumlulukları daha da artan güvenlik güçlerimiz bu defa şehir girişlerinde yapacakları denetimlerde, covid-19’un kime bulaşıp bulaşmadığını tespit edecekler. “Bir alkış da emniyet teşkilatımız için” diyoruz. Ancak bu alkışın kuru kuruya değil sağlık çalışanlarına  olduğu gibi “birkaç maaş ikramiye” ile yapılmasının gerektiğine inanıyoruz… 

Polisimize yardımcı olalım...

Halkımızdanda böylesi bir dönemde hem Sağlıkçılarımızın hemde özellikle Emniyet Teşkilatımızın önünde problem çıkaran onlara engel olan değil her daim onların işlerini kolaylaştırarak yardımcı olmalarını rica ediyoruz.

Milletimizin güven kaynağı olan polislerimiz, aynı zamanda vatandaşlarımızın huzur ve sağlığı içinde güven kaynağı olmuşlardır.

Bir Alkış da bunu fazlası ile hak eden "Nevşehir Emniyet Teşkilatına" diyor ve başta Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay olmak üzere Müdür yardımcıları ile tüm polislerimiz ve bekçilerimizi ALKIŞLIYORUZ…

Emniyet personelerine bir değil binlerce alkış...

Şimdi bir alkış da emniyet teşkilatımız için istiyoruz…

Rabbim tüm Sağlıkçılarımızın, Polislerimizin ve Askerlerimizn yar ve yardımcılar olsun...