Nevşehir  Kadın Derneği  Aile İçi  Şiddetin Topluma Zararları Projesini Nevşehir  Altınöz Otelinde yapıldı. Proje  çalışma planı anlatıldı. Toplantıya projeye destek veren kurumlar, okul aile  birlikleri, okul velileri ayrıca projeye eğitim verecek eğitimcilerimiz katıldı. Projeyi destekleyen kurumlar: Nevşehir Valiliği, İl Dernekler Müdürlüğü, İlçe  Kaymakamları, İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü , İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , İl  ve İlçe Sağlık  Müdürlükleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları, İl ve İlçe Belediyeler, İl Barosu, İl ve İlçe Müftülüğü , İl ve İlçe Mahalle Muhtarları, Mahalle  İmamları, Okul Aile Birlikleri, Okul Velileri, Sivil Toplum Kadın Dernekleri, Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi (NÜKCAM )
 Proje Koordinatörü Makbule Atlı derneğin de yürütülen projeleri, derneğin kuruluşunu ve  çalışmalarını kısaca anlattı.

2007 yılında Nevşehir Kadın Derneğini kurdu. Derneğin  mevcutta 150 üyesı bulunmakta, MAKBULE ATLI dernek kurulduğundan beri Dernek Başkanlığını yapmaktadır.  Nevşehir Valiliği Kadın Eşitlik Birimi  ve Nevşehir Valiliği  çocuk gelinler komisyon üyesi olan   Makbule ATLI Nevşehir Kadın Derneğinde birçok proje yürütüp ve birçok projenin koordinatörlüğünü üstlendi. Son yıllarda yürüttükleri projelerde  büyük  başarılar kazandı. Meme kanseri erken teşhis projesi, Erken Evlilik Çocuk Gelinler, Eğitme Devam Takipsizliğe son gibi projelerle Nevşehir de özellikle dezavantajlı grupların sesi oldu.  Şu anda yürüttürülen proje ise  AİLE  İÇİ  ŞİDDETİN TOPLUMA ZARARLARI  projesidir. İçişleri Bakanlığı  Hibe destekli olan proje ile  İl ve İlçelerde saha çalışmaları ile birlikte bir çok sorunlu ve muhtaç aileler tespit edildi. Ailelerle, gençlerle, çocuklarla  görüşmeler yapılarak  sorunların asıl nedeni dinledi.  Aile çatısının önemini vurgulayan, ailenin dağılmaması için eğitimler verilmesi planlandı.      

Makbule Atlı;  aile içi şiddetten de kız veya erkek çocuklar sorunun çözümünü dışarıda aramakta,  kız çocukları sevgiyi, iyiliği ilk karşılaştığı kişide aramakta  bu nedenle  eğitimsiz ve şiddet uygulanan  ailenin yetiştirdiği çocuklardan topluma iyi bir  nesil olmamakta ve  böyle yetiştirilen çocuklar çevresine, vatanına milletine de zarar vermektedir. Bu toplumu düzeltmek hepimizin görevidir, dedi.

       Ayrıca Proje Eğitimini verecek olan Avukat Serap Dinler ve Avukat  Şive Arpacı, projenin çalışma planını ve eğitimler hakkında bilgi verdi. Katılımcılarımızdan İl Dernekler Müdürü;   Yakup Yavuzkan  Nevşehir’e her yıl  İçişleri Bakanlığından yılda  dört hibe projesi verildiğini, Nevşehir Kadın Derneğinin daha önceki yürüttükleri Erken  Evlilik Çocuk Gelinler Projesinin Nevşehir’de çok ilgi gördüğünü ve birçok ailenin çocuklarının okula devamının sağlandığını belirtti. Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları Projesininde çok önemseneceğini vurguladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli  Üniversitesi Rektörü  Filiz Kılıç  Nevşehir Kadın Derneğinin, Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları Projesine Nevşehir Üniversitesi olarak destek vereceklerini  belirtti. Daha sonra Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları Projesini il ve ilçede projeye destek veren ve ziyaret yapılan kurumların resimli slayt gösterisi yapıldı.