Beklenen ' Yeni Valiler kararnamesinin çıkmasının an meselesi' olduğu belirtildi.

Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre Valiler Kararnamesi, bugüne kadar Türkiye’de çıkan en kapsamlı ‘Valiler Kararnamesi’ olacağı kaydediliyor.  Toplamda 45 ili kapsayacağı ileri sürülen kararnamede Nevşehir in de yer aldığı gelen iddialar arasında. 

7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimler nedeniyle ertelenen vali ve büyükelçiler kararnamelerinde son aşamaya gelindi. Hazine Müsteşarlığı gibi vekaleten yürütülen kadrolara da atamalar yapılacak. Valiler Kararnamesi çok kısa bir süre içinde çıkacak. Kararname ile yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek.

Valiler Kararnamesi çok kısa bir süre içinde çıkacak. Kararname ile yaklaşık 45 Valinin görev yeri değişecek bir kısmı da merkeze çekilecek. Aynı şekilde yaklaşık 60 büyükelçi de aynı şekilde görev yeri değişecek ya da merkeze alınacak. Farklı bakanlıklardan çok sayıda genel müdür, müsteşar, vali ile emniyet müdürünün ataması gerçekleştirilecek. Vekaleten yönetilen ve karar almanın zor olduğu yerlere de atama yapılarak sistemin açılacağı belirtiliyor. Ekonomi yönetiminde ilk atama Hazine Müsteşarlığı'na yapılacak. İbrahim Çanakcı'nın IMF'ye 2014 yılında IMF'ye İcra Direktörü olmasının ardından vekaletle yönetilen Hazine'ye henüz müsteşar ataması yapılmadı.


Valiler Kararnamesi Çıkıyor. Nevşehir Valisi'de Var mı?

Önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin çıkacağı siyasi kulislerde konuşulurken, Nevşehir Valisi'nin bu kararname ile başka bir şehre atamasının yapılması bekleniyor.  Vali Ceylan'ın yerine Nevşehir'e kimin geleceği ise merak konusu... Öte yandan çıkacak Valiler kararnamesi ile birlikte ilimiz Nevşehir'e bağlı bazı ilçelere de atamasının yapılması bekleniyor. Muhtemelen Önümüzde ki hafta içinde Valiler Kararnamesinin yayımlanması ile bütün bu sorular yanıt bulacak. 


ASALETEN ATAMA
Finans piyasaları için kritik öneme sahip Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eksik üye ile toplanıyor. Maliye Bakanlığı'nda Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü vekaleten yönetiliyor.