Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanının, ihraç listelerine gelen itirazlar için kriz merkezi oluşturulması talimatı verdiğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım 81 İl Valisine talimatı verdi!  'FETÖ' soruşturması mağdurları için Nevşehir'le birlikte 81 ilde kriz merkezi kurulacak.

Başbakan'ın açıklamasına göre, FETÖ soruşturması kapsamında mağdur olduğunu düşünenler için bir birim oluşturulacak. Buna göre; Yıldırım'ın talimatı ile kriz merkezleri oluşturulacak ve şikâyetler burada toplanacak ve iyi araştırma yapılmadan karar verilmeyecek.


FETÖ'nün kapalı bir örgüt olduğunun altını çizen Başbakan Yıldırım, "Örgütle mücadelede yanlış varsa düzeltilecek" dedi. Mağduriyeti olanların dinlenmesi için 81 ilde 'kriz merkezi' oluşturulacağını belirten Başbakan, Valilere "Şikayeti olanları dinleyin" talimatı verdi.

Valilere daha çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, Valilerden FETÖ soruşturmaları kapsamında daha dikkatli olmalarını istedi. 'Her ilde kriz merkezleri kuracağız ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünenler bu merkezlere başvuracak, yanlış hesap Bağdat'dan döner' dedi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

 Sizler Ankara'nın bölgelerdeki temsilcilerisiniz. Sürekli Ankara ile iletişim halinde olmalısınız. Sorunlara çözüm üretmek için faydalı olur.

Masa başında olanlar, hesap-kitap yaparlar ama sahadaki uygulama hiçbir zaman plan ve proje ile aynı olmaz. Onun için de, memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Acaba, bunu böyle talimat yapmışlar ama bunu uygulasam iş bölünür, uygulamasam niye uygulamadın diye sual soracaklar. Ben ne yapacağım. Arkadaşlar, memleketin işini yaparken, şekil-usul hatası yapabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Ama kendi menfaatiniz için iş yaparken sonuna kadar korkun. Sahadaki hiçbir iş, şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Uygulamanın içinden gelen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Mesele milletin menfaati ise, hata yapın ama hainlik yapmayın.
FETÖ soruşturmalarında ciddi tasfiyeler yapılıyor. Zaman zaman titiz davranılmadığı serzenişleri geliyor. İşin başında hepsini söyledik; intikam duygusuyla değil adaletle çalışacağız. Yurdun her köşesine gidecek, kontrol edecek şansımız yok. Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka kaynağımız yok. Toplumda güven duygusunu sarsmamak için kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçümüz belli; 17-25 Aralık sonrası bu örgütle irtibatı varsa bunların mazur görülmesi imkansızdır dedik. 
Kriz merkezleri
Bütün illerde kriz merkezleri oluşturulacak. Kendisine haksızlık yapan birileri varsa bunların başvurması için birimler oluşturulacak. Yanlış yapıldıysa bu operasyonlar, çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılmış yanlışlar düzeltilecek.