Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya,Kuzey Irak’taki referandum ve süreci değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak’ta yapılan referandumu değerlendirirken, Milliyetçi Ülkücü Hareketin ve Türk Milletinin devletinin yanında olduğunu, hükümetin atacağı adımların beklendiğini dile getirdi.

Kaya, “Türk kamuoyunun da malumu tasması başkasının elinde olan Barzani 25 Eylül 2017 tarihinde gayri meşru bir referandum yapmıştır. Küresel güçlerin esiri olan haysiyetsiz Barzani Orta doğuda hizmet ettiği güçlerin planları doğrultusunda referandum düzenlemiştir.
Bu referandum açıkça Türkiye’nin milli güvenliğine büyük bir tehdittir. Türkmen kardeşlerimiz Peşmerge’nin eline bırakılmış ve hiçe sayılmıştır. Musul da Kerkük’te Erbil’de ve tüm illerde yaşayan ve azimle mücadele veren Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir.
Kaderlerine terk edilmeyecektir. Çokça ülke gündemin de tartışılan referandum ve sonrası Hükümet tarafından sert dille eleştirmekten öteye gidememiştir. Oysa ülkemizin geleceği açısından son derece sakıncalı olan referandum, iç siyasete yönelik açıklamalarla geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Sn. Cumhurbaşkanı konu ile ilgili yaptırımlardan söz etmiş, gerekenin yapılacağını dile getirmiş, Başbakan daha hafif açıklamalarda bulunmuş, ilgili bakanlar bir yaptırım olmayacağını açıklamışlardır. Bu çelişkili ifadeler Barzani’ye yaramış, elini kuvvetlendirmiştir. Türk milleti ve devleti ülkesini tehlikeye sokacak her adıma cevap verecek güç ve kudrettedir. Sn. Genel Başkanımız beş bin Ülkücünün hazır olduğunu gerektiğinde Türkmen kardeşlerinin yanında olacağını tüm dünyaya duyurmuştur. Bu açıklama ne denli ciddi olduğumuzun ve gerekirse neler yapabileceğimizin özetidir.
Ülkücüler, her daim Türk Milliyetçiliği adına dünyanın neresinde bir Türk varsa ve zordaysa orada olmayı görev bilmiştir. Bir an önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sn. Genel Başkanımızın madde madde açıkladığı somut adımları atmalıdır. İçimizdeki Barzani severler her gün olayı meşrulaştırma ve üstünü kapatmaya yönelik açıklamalarda bulunmakta, kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Şimdilerde dillendirilen, ‘referandum olsa da bağımsızlık ilan edemez’ söylemleri oldukça sakıncalı ve tehlikelidir. Nitekim daha öncede referandum yapılamaz deniliyordu. Yavaş yavaş alıştırılmaya çalışılan bu tehlikeli oyunun artık farkına varmalı ve gereğini yapmalıyız. Bu mesele milli ve ciddi bir devlet meselesidir. Twitter hesaplarından ‘kuzey ırağa YSK gönderin’ gibi saçmalıklarla alay konusu yapılacak ya da ‘çelişkili’ açıklamalar yapılacak mesele değildir. Başta Milliyetçi Ülkücü hareket ve Aziz Türk Milleti bu konuda Devletinin yanındadır ve Hükümetin atacağı somut adımları beklemektedir. Türk Milletine saygıyla duyururuz” diye konuştu.