İstanbul'da yaşamını sürdüren Nevşehirli değerli hemşehrimiz, kıymetli büyüğümüz, Șair, yazar Yılmaz Șenkardeș (1 Ekim 1948) hakkın rahmetine kavuştu.

72 yaşındaki Nevşehir sevdalısı Yılmaz Șenkardeș'in cenazesi İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi’nden alınarak, yarın (06.04.2020 P.tesi) Topkapı Mezarlığındaki aile kabristanına defnedilecektir.

Bir çok şiirleri bulunan ve en son Nevşehir Türküsü'nün yazarı Şair Yılmaz Şenkardeş, bundan tam 4 sene önce bugün www.fibhaber.com a kendisi hakkında da şu açıklamlarda bulunmuştu: "1948 Yılında Nevşehir'in Eskili mahallesinde dünyaya geldim. Nevşehirde 15 yıl yedek parça işi ile iştigal ettikten sonra 1982 yılında İstanbul a yerleştim. 35 yıldır İstanbul da hem ticari hem sosyal faaliyet olarak İSOD, YEDPA, AHİLİK VAKFI VE NEVŞEHİRLİLER Derneğinde görevler aldım. Yayınlanmış 2 tane kitabım bulunmaktadır. Halen yazıp okuyorum.  Nevşehirime bir türkü sözü yazdım bestelendi. Bütün Nevşehirli hemşehrilerimin bu türküyü dilden dile dolaştırmasını temenni ediyorum" demişti.

İşte Yılmaz Şenkardeş'in kaleme alarak yazdığı Nevşehir Türküsünü dinlemek için TIKLAYINIZ! 

NEVŞEHİR TÜRKÜSÜ SÖZ: YILMAZ ŞENKARDEŞ BESTE: MEHMET ÇELİKDEMİR

FİB Haber.com ailesi olarak; Hayatını kaybeden Yılmaz Șenkardeș'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

" İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn."