Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe nefes ol" sloganıyla Türkiye genelinde saat 11.11'de gerçekleşen ve 11 milyon fidanı toprakla buluşturan kampanya Nevşehir’de de büyük ilgi gördü. 

50 bin fidan dikiminin hedeflendiği Nevşehir’de kampanyaya rekor bir katılım sağlanarak 61 bin fidan sahiplenirken Nevşehir protokolü de Göre yakınlarındaki Aşıklı Dağı’nda fidan dikimi için buluştu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Ersan Erkut, Başkan Yardımcısı Bektaş Demir, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler burada hep birlikte fidan dikerek dikilen fidanlara can suyunu verdiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz fidan dikimi sonrası yaptığı açıklamasında; “11 milyon fidanı, ‘Geleceğe Nefes’ olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. ‬‪Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Nevşehir fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Hedef 2023 “Geleceğe Nefes ‬... Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı ağaçlandırma kampanyasına, Milli Ağaçlandırma Günü’müzde, 81 ilimizde milletimizle el ele katıldık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak için Nevşehir’deki çocuklarımızla, hazirunumuzla birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Daha yeşil bir Nevşehir, yeşil Türkiye için durmak yok çalışmaya devam. Sevdamız Nevşehir" dedi.