Nevşehir Belediyesi’nin 11 ayın sultanı Ramazan ayının, Nevşehir’de maneviyatına uygun bir şekilde yaşanması hedefiyle düzenlediği Ramazan Etkinlilerinde ünlü sanatçılar Kürşat ve Orhan Çakmak sahne aldı. Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da katıldığı programda sevilen sanatçılar tarafından seslendirilen ilahi ve kahramanlık türküleri büyük beğeni topladı.

  Birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi Ramazan ayı, Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Ramazan Etkinlikleri’ programı ile Nevşehir’de manevi atmosferine uygun şekilde yaşanıyor. Etkinliklerin düzenlendiği Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu akşam iftar öncesinde çocuklara yönelik programlar düzenlendi.

İftar saatine kadar süren bu bölümde çocuklar için Meddah gösterisinin yanı sıra çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

İftar saatinde ise Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever vatandaşların desteği ile kurduğu çadırda kurulan iftar sofralarında buluşan Nevşehirliler, onbir ayın sultanı Ramazan ayının ruhunu birlik ve beraberlik içerisinde paylaşmanın mutluğunu yaşadı.

İftar sofrasında orucu vatandaşlar ve konuk sanatçılarla birlikte açan Belediye Başkanı Rasim Arı: “Millet olarak bir ve beraber olmanın, aynı manevi atmosferi solumanın huzurunu ve bereketini yaşayacağımız bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Rabbim, oruçlarımızı en güzel şekilde tutabilmeyi, ibadetlerimizi en güzel şekilde yapabilmeyi ve Ramazan’dan dolu dolu istifade edebilmeyi hepimize nasip etsin. Şehrimizin şanına, şehrimizdeki insanların onuruna yakışır bir ramazan etkinliği planladık. Hamdolsun her şey çok güzel oldu. Her akşam 2 bini aşkın kişi burada oruçlarını açıyor. Şehir birbiri ile kucaklaştı.” dedi.

AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar ve  bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftar programının ardından ise Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ünlü sanatçılar Kürşat ve Orhan Çakmak sahne aldı. Sevilen sanatçılar programda seslendirdikleri ilahi ve kahramanlık türküleri ile beğeni topladı.

Vatandaşların ilgiyle takip ettiği programda Belediye Başkanı Rasim Arı, gecenin anısına her iki sanatçıya çini tabak hediye etti.