Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teröristler ile girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken’in acısı, Nevşehir’in Göre beldesinde bulunan akrabalarını sardı. Şehidin babası Ayhan Fıstıkeken’in Nevşehir, annesi Şerife Fıstıkeken’in ise Göre beldesi doğumlu oldukları ve halen İzmir’de yaşadıkları öğrenildi. 

24 yaşındaki Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken’in şehadet haberi üzerine Göre beldesinde bulunan akrabaları sabahın ilk saatlerinden itibaren sokakları ve evlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Şehit Emre Fıstıkeken’in dayısı Mehmet Ateşok yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vatan sağ olsun diyoruz. Vatan ve bayrak için şehit düştü. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun. İki yıl önce göreve başladı ve ilk görev yeri orasıydı. Haziran ayında süresi dolacaktı ve tayin isteyecekti. Ancak bu acı haberi aldık. Anne ve babası İzmir’de yaşıyordu. Haberi alınca uçağa binip geliyorlar. Cenaze buradan kalkacak. İki yıl önce göreve başladı. En son iki ay önce görüştük. ‘Görevimin başındayım, çalışıyorum’ demişti." 

Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu da, "Beldemizin yetiştirdiği ender kişilikten birisiydi. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Şehit Emre Fıstıkeken’in cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Göre beldesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.



Nevşehir’e Şehit Ateşi Düştü
Nevşehir’e Şehit Ateşi Düştü
Nevşehir’e Şehit Ateşi Düştü
Nevşehir’e Şehit Ateşi Düştü