Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" hükümleri kapsamında; Tarımsal İşletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yerinde karşılanmasına yönelik olarak kurulan "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi",2016 Yılı 2. Dönem Değerlendirmesini yapmak üzere, 16.11.2016 tarihindeNevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde toplandı.
 Toplantıda, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla; "İlimizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Ziraat Odası Başkanlıklarında ve Üretici Örgütlerinde, istihdam edilen Tarım Danışmanlarından her birinin, 12 ay süre ile 'İşletme Bazlı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti' sunumu karşılığında verilecek 30.000 TL'lik desteğin, 2 dilim halinde ödeneceği" belirtildi.
Bu kapsamda, İlimizde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri için; 2015 Yılı 2. Dilim Destekleme ödemesinin, Serbest Tarım Danışmanı Ali ÖZTÜRK'e ve Gülşehir Ziraat Odası Başkanlığına yapıldığını, 2016 Yılı 1. Dilim Destekleme Ödemesi için askı işlemlerinin tamamlandığını ve sözleşme yapılan üretici/danışman hizmetlerine ilişkin kontrollerin yapıldığı söylendi.
Ayrıca; Tarımsal Yayım ve Danışmanlık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal örgütlerin uygulamadan faydalanması yönünde yayım faaliyetlerine devam edilmesi gerektiği belirtildi.