Nevşehir Diriliş meydanında devam eden demokrasi nöbetinin 20’inci gününde Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Nevşehir Ticaret Borsası yönetim kurulu üyelerinin de katılmış olduğu yemek ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

NTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yemek ikramlarının ardından milli iradenin kahramanı vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine eşlik ettiler.

Nevşehir Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri,15 Temmuz'da  Türkiye'nin 7'den 70'e tüm fertleriyle dünya demokrasi tarihine geçecek tarihi bir mücadele örneği verdiğini belirterek, meydanların bitti açıklaması yapılana kadar boş bırakılmaması konusunda da uyarılarda bulundular.


Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'ta yaptığı açıklamada darbeci girişiminde bulunan ve darbe girişiminde olanlara Nevşehir Ticaret Borsası olarak karşı olduklarını kaydetti.

NTB Başkanı Salaş, Milli iradeye kimsenin ipotek koyamayacağını ifade ederek, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız, demokrasiye sahip çıkmıştır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclis'teki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. En çok da, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyorum” dedi.


Salaş, “Diriliş meydanında sabahın ilk saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutan hemşerilerimize yemek ikramında bulunarak bir nebze katkımız olsun istedik. Biz Nevşehir Ticaret Borsası olarak her zaman olduğu gibi bugünde devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.” şeklinde konuştu.