Bu konuda müjdeyi Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut verdi. Erkut; "Rasim ARI başkanımızın talimatıyla okullar açılmadan, Kartlı sisteme geçilecek" dedi. 

Nakit ödeme dönemi sona eriyor...

Önümüzdeki günlerde uygulamaya konulması planlanan Kartlı Sistem ile şehir içi ulaşımda ciddi kolaylıklar sağlanacağı bildirildi.

Nevşehir Belediyesi’nin, vatandaşların  şehir içi toplu ulaşımını daha ve konforlu bir şekilde  kullanmasını  temin edilmesini hedefleyen Kartlı sistem ile  daha konforlu bir şehir içi ulaşımı gerçekleştirilmiş olacak.

Kartlı sistemin devreye girmesiyle birlikte kredi kartı ve akıllı telefon da kullanılarak temassız şekilde şehir içi toplu taşımadan yararlanılabilecek.

Kartlı sistemin uygulanmasıyla birlikte şehrin değişik noktalarında kartlı sistem dolum istasyonları da oluşturulacak.

Şehir içi toplu taşımanın çağın gerektirdiği teknolojik yeniliklerden yararlanarak yapılmasını sağlanması yönünde çalışmalar kapsamında merkezi noktalarda  akıllı durak sistemi de hayata geçecek. Akıllı duraklarda oluşturulacak sistem ile hat otobüslerinin kaç dakika sonra durakta olabileceği rahatlıkla öğrenilebilecek.

Mağdur Yaşlı, engelli ve gazilerimiz şikayetlerini yapabilecekler...

Özellikle toplu taşımada yaşanan bir takım şikayetler üzerine Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut; "Özel Halk otobüslerini kullanan başımızın tacı olan yaşlı, engelli ve gazi kardeşlerimize karşı herhangi rahatsız edici bir tutum, davranış saygısızlık ve görmezden gelme gibi bir tutuma şahitlik eden duyarlı vatandaşlarımızın, ilgili aracı plaklarıyla birlikte an itibariyle direkt bizlere veya Nevşehir Belediyesi 0537 850 50 50 Whatsapp hizmet hattımıza bildirmelerini önemle rica ediyoruz." dedi.