Nevşehir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM)’nin sanatçı parmaklarının ortaya çıkardıkları mükemmel eserleri Nevşehir ve Ankara’da düzenlenecek olan etkinlikte sergilenecek.
Nevşehir TRSM’deki faaliyetlere katılanlar sanatçı ruhlu olduklarını ortaya koyarak, merkezde görevli hemşire Derya Yazar’ın dünyanın çeşitli yerlerinde çektiği fotoğrafların resimlerini özgün renklerle boyuyorlar.
Bugüne kadar ulusal ve uluslararası boyutta başarı sergileyerek çok sayıda ödül alan Derya Yazar, geçen yıl, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FIAP) tarafından “Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Ödülü”ne de layık görüldü.
Derya Yazar TRSM’de farklı ülkelerde çektiği fotoğrafları faaliyete katılım sağlayanlarla birlikte seçerek, bunları bilgisayar ortamında siyah beyaz resme çevirdi.
Nevşehir’de TRSM’deki etkinliklerde, herkes bu resimleri, orijinal fotoğraftaki gerçek renkleri bir yana bırakıp hayal ettiği gibi boyadı, neticede ortaya muhteşem sanat eserleri çıktı.
Yazar, ortaya çıkan 30 ayrı eserin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Nissara Alışveriş Merkezi ve Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nda sergi açarak fotoğraf ve resim meraklılarının ilgisine sunulacağını açıkladı.
Yazar, “Nevşehir TRSM’de göreve başladığımda farklı nasıl bir etkinlik yapabiliriz diye düşündüm. Böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Çektiğim fotoğrafları Nevşehir TRSM’de etkinliğimize katılanlar boyuyor, ortaya hem özgün resimler hem de güzel bir faaliyet çıkıyor. Açacağımız resim sergisinde, özgün renk ve desenlerden oluşan eserleri sergileyeceğiz” dedi.