Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar yemeği Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bahçesinde gerçekleşti.

NTSO İftar yemeğine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider,AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen,  Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Meclis üyeleri ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Nevşehir Baro Başkanı Necmi Öncül, Borsa üyeleri, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AYDIN ,Oda üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve basın mensupları katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, yemeğin ardından geldiği kürsüde yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın her yıl ramazan aylarında bu iftar programlarını geleneksel hale getirdiğini belirten Parmaksız, mağfiret ve bereket ayı olan ramazanın tüm İslam alemine, huzur, barış, kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.  

Parmaksız Ramazan’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de huzur ve barış içerisinde yaşandığını belirterek, Tüm Nevşehir iş dünyası ve Nevşehir halkının Ramazan bayramını da tebrik etti.

Daha sonra sırasıyla TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu kürsüye geldi ve konuşmasına Kayseri'yi Türkiye tanıyor ama Kapadokya'yı tüm Dünya biliyor. Bu yüzden bana nerelesin diye soranlara ben Kapadokyalıyım diyorum diyerek Nevşehir ve bölgeye duyduğu hayranlığını ifade etti.

Daha sonra Konuşan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de konuşmalarında birlik ve beraberlik konularına değinerek katılımcıları selamladı.
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de konuşmasında ;"Ticaret Odasının iftarında beklenen müjdeyi verdik:Çek yeniden kıymetli evrak olacak ödenmezse hapis cezası geliyor" dedi.


Konuşmanın sonunda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş da konuşmasında bu iftar proğramını düzenleyen NTSO Başkanı Arif Parmaksız a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde Hafız Mahmut Kemikkıran dua etti. Nevşehir iş dünyasıyla Oda yönetimini, Oda üyelerini ve Nevşehir Protokolünü biraraya getiren iftar yemeğinde katılımcılar birbirleriyle sohbet etme imkanı da buldular.