Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda 2015 yılındaki yolcu ve uçak trafiğinin bir önceki yıla oranla yükseliş gösterdiği bildirildi.

Önceki yıllarda yüksek fiyatlar yüzünden fazla rağbet görmeyen Havayolu ulaşımı son yıllarda bir hayli hareketlendi. Ulaştırma Bakanlığı’nın “Uçmayan kalmasın” sloganından yola çıkarak fiyatların dip seviyelere kadar inmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de vatandaşlar uçmayı adet haline getirdi.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan yurt içine veya yurt dışına seyahat edenlerin sayısı günden güne artıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 2014 yılında sefer sayısı 2 bin 987 iken, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 24.88 artışla 3 bin 726 olarak gerçekleşti."

Sadece Nevşehir değil , Yozgat , Niğde , Aksaray , Kırşehir ve azda olsa zaman zaman Kayseri'den de yolcu uçuşları gerçekleştirerek bölgesel hava alanı olma özelliğinide koruyan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda 2015 yılı boyunca 3 bin 726 sefer düzenlenirken, yolcu sayısının 346 bin 371’e ulaştığı belirtildi.

Uzmanlar bu sayının 2016 yılında daha da katlanacağını beklediklerini belirttiler.