Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, Korona Virüsü salgını nedeniyle açıklamada bulunarak önemli konulara değindi. 

Zamanın yardımlaşma zamanı olduğuna değinen Ocak Başkanı Ali Türker, “Zaman, tedbirleri uygulamanın ve asıl olan yardımlaşmanın zamanıdır. Kirası olan asgari ücretliye, senedi olan esnafa fazlaca müddet  verme zamanıdır. Komşusu açken tok yatmama, garibana yardım etme zamanıdır. Zaman paylaşma zamanıdır. Telaş yapmadan, paniğe kapılmadan ekmeğimizi bölüşme zamanıdır.” Diyerek topluma örnek olacak bir konunun altını çizdi. 

Sokağa çıkma yasağını da değerlendiren Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, alınan tedbirlere katiyen uyulması gerektiğini ve bu işin ciddiyetini herkesin anlaması gerektiğini vurguladı. 

Başkan Ali Türker’in açıklaması şu şekilde;  “Kendi bünyemizde kurduğumuz Koronavirüs Araştırma ve Mücadele Ekibimizin izlenimleri, şehrimizde kurallara riayet edilme seviyesinin maalesef çok düşük olduğu yönünde. Ekibimizin ilk tespitlerine göre, vatandaşlarımızın sadece %28'i resmi kanallardan gelen açıklamalara ve direktiflere uymakta ve vaktini evde geçirmeye çalışmakta.

Ev geçimi için maddi kazanç elde etmek için evinden çıkmak zorunda olan ciddi sayıda vatandaşımızın, bu süreçte sayısal olarak engel olunması güç bir gerçeği ortaya koymasının yanı sıra, mecburi olmayan alışveriş merkezi ve mağaza ziyaretleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın büyük bir bölümü sosyal hayatını devam ettirmekte.

Yaşlı nüfusumuzun gelen 65 yaş üstü sokağa çıkma tedbirleri doğrultusunda nasıl hareket ettiği ve edeceği de ekibimizin incelemesi altına alınmış olup, ilk gününde zaruri haller dışında sokağa çıkan yaşlı vatandaşlarımızın da fazla sayıda olduğu görülmekte ve gerekli telkinlerle evlerine yönlendirilmesi yapılmaktadır.

Hayatımızı idame etmek için çalışmak zorunda olduğumuz bir gerçek, çalışan vatandaşlarımızdan olabildiğince üst düzey dikkatli davranmalarını, sağlık ve hijyen kurallarına uymalarını, toplum ile temasta bulunmamalarını ve belirli kısa periyotlarda işyerlerini dezenfekte edip kendi hijyenlerini de sağlamalarını önemle rica ediyoruz. Çalışmaya ara veren ve emekli vatandaşlarımızdan da mümkün oluğunca, zorunlu omadan dışarıya çıkmayıp vakitlerini evde geçirmelerini; park, piknik alanı, alışveriş merkezi alışkanlıklarına ara vermelerini ısrarla tavsiye ediyoruz.

Önümüzdeki bayramlarımızı eskisi gibi sağlıkla, huzurla kutlayıp geçirebilmemiz için toplum olarak sosyal ve idari hayatımızdan birtakım tavizler vermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Sağık personellerimizi de hem psikolojik hem de sağlıki açıdan düşünmek durumunda ve acil olmayan durumlarda hem onlar hem kendimiz için hastaneye gitmememiz gerekmektedir. Virüsü evimizdeki/mahallemizdeki yaşlılarımıza taşımamak için dışarıda mümkün olduğunca az zaman geçirmemiz, mümkünse tüm vaktimizi evimizde geçirmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla daha zor ve sıkıntılı günler yaşamamak adına, halkımız, telaşa mahal vermeden tedbirli bir süreç geçirmeye davet ediyoruz.

Nevşehir Ülkü Ocakları olarak her anlamda yaşlı,genç demeden bütün hemşehrilerimizin taleplerini elimizden geldiği kadarıyla yapmayı taahüt ediyoruz. Yaşlılarımıza destek amaçlı, ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm teşkilatlarımızın topyekün memleketimizin hizmetinde olduğunu hatırlatarak, karşılığında sadece hemşehrilerimizden aynı desteği görmeyi ve konunun önemini fark ederek gereken önlemleri almalarını istiyoruz.

Zaman, tedbirleri uygulamanın ve asıl olan yardımlaşmanın zamanıdır. 

Kirası olan asgari ücretliye, senedi olan esnafa fazlaca müddet verme zamanıdır.

Komşusu açken tok yatmama, garibana yardım etme zamanıdır.

Zaman paylaşma zamanıdır. Telaş yapmadan, paniğe kapılmadan ekmeğimizi bölüşme zamanıdır.”