Son günlerde ciğerlerimizi yakan orman yangınları haberlerini ardı ardına duyuyoruz. Bu orman yangınlarına değinen Nevşehir Ülkü Ocakları, vatandaşlar tarafından yakılan ateşler konusunda dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Son günlerde meydana gelen orman yangınları, 82 milyon vatandaşın ciğerlerini yaktığını ifade eden Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, “Aynı zamanda ormandaki hayvan popülasyonu, yaşam alanları yok edildiği için git gide azalmaktadır. Küresel ısınmanın beraberinde getirdiği iklim değişiklikleri ile daralan yeşil alanlarımız, bilinçsiz şekilde yok edilmektedir. Ülkü Ocakları olarak doğaya ve hayvanlara karşı verdiğimiz önemi her fırsatta anlatarak, daha bilinçli nesiller yetişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kendilerine doğa dostu, hayvan sever gibi isimler koyarak doğal ve ekolojik hayat üzerinden dem vurup gösteri yapan bazı STK’lara da  doğa sevgisini öğreteceğiz. Şunu belirtiyoruz; doğaya, millete, devlete zarar veren herkes bizim gözümüzde vatan hainidir. Ülkü ocakları, kıyamete yakın ellerdeki fidandır, kıyamet kopsa dahi o fidanları dikeceğiz. Bizler doğanın önemi bilmekte ve anlatmaktayız. Meydan meydan ucalan bir medeniyetin, satır satır nişanesidir alnımıza mühürlediğimiz. Maalesef insan ile doğa bir savaş halinde, insanoğlu kazanırsa kaybedeceğiz. Bizler, kanımızın son damlasına kadar mücadelemize yılmadan devam edeceğiz.” dedi.

Bu açıklamaların yanı sıra Nevşehirli Ülkücülerin orman yangınları konusunda dikkat çekmek için hazırlamış olduğu görselde bir hayli beğeni topladı.