Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Belediyesi tarafından tüm Türkiye'de büyük ilgi gören Şehit Emanetleri Sergi açılışına katıldı.

Ürgüp Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren kahraman şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi Ürgüp’te sergilendi.

Ürgüp'te 37'ncisi açılan, Özal’dan Yazıcıoğlu’na, Savcı Kiraz’dan Eşref Bitlis’e kadar birçok isimli ve isimsiz şehidimizin kişisel eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi, Vali Aktaş, şehit yakınları ve protokol üyelerinin katılımıyla Turgut Özal Kültür Merkezinde kurdelesi kesilerek açıldı.

Açılışta; Şehitlerimizin her zaman hatırlanması ve çocuklarımıza gençlerimize her zaman anlatılması gerektiğini vurgulayan Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, "Genç nesillere milli bilinç kazandırmak için Şehit Emanetleri Sergimizde bunlardan birisidir, Allah yolunda, vatan millet uğruna, bayrağımızın bu topraklarda dalgalanması ve ezanın dinmemesi uğruna göğsünü düşmana siper eden tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle yâd ediyorum. Allah hepsine rahmet eylesin” diyerek, sergi açılışına katılımlarından dolayı başta Vali Aktaş’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra şehit aileleri tarafından kendi yazdıkları şiirlerin okunmasının ardından şehit aileleri, Şehit Emanetleri konulu serginin düzenlenmesinden duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, teşekkür ettiler.

Vali Aktaş ise sergi açılışına katılan şehit aileleri ile yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti ve vatan ve millet savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu dile getirerek, şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlere de sahip çıkmanın önemini ifade etti ve serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti ve sergi stantlarını gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Sergi açılışına; Vali İlhami Aktaş,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, STK temsilcileri, şehit aileleri ila vatandaşlar katıldı.