Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ’ın 18 Mart Şehitler Günü Mesajında;

“18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

18 Mart, şehitlerimizin kaybından dolayı duyduğumuz acı ve hüznün yanında, tam bir asır önce, bir ulusun küllerinden doğarak var olma mücadelesi verdiği ve şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin de 102'inci yıl dönümüdür.

Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.

Türk milleti vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş, gerektiğinde hiç tereddüt etmeden, gözünü kırpmadan en değerli varlığı olan canını feda etmiştir.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, huzur ve güvenirliğine yönelik tehditler ve girişimler olmuştur. Bu günde bu hain ve alçak saldırılar olmaktadır.

Millet olarak geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü teröre karşı tek vücut olarak durmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelen bu hain ve alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

Bin yıldır bu vatan toprakları üzerinde birlik, beraberlik ve huzur içinde kardeşçe bir arada yaşamış aziz milletimiz, her türlü terör ve tehdittin üstesinden de gelecek, hiç kimse ve hiç bir güç milletimizin birlik ve beraberliğini, huzurunu ve kardeşliğini bozamayacaktır.

 Milletimiz sonsuza kadar bu vatan topraklarında birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşamaya devam edecektir.

Şehitlik ve gazilik, vatan sevgisini, milli ve manevi değerleri her şeyden daha üstün tutan Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır.

Türk Milleti şehitlerini, gazilerini ve onların yakınlarını hiç bir zaman unutmamış ve unutmayacaktır. Vatan sevgisinin, bağımsızlığımızın, birlik ve bütünlüğümüzün en değerli simgeleri olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.

Bu cennet vatanı büyük fedakârlıklarla bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum.”dedi.