Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine sıcak asfalt yapılması beklenirken bahse konu yola dökülen mıcır vatandaşları çileden çıkardı. Nevşehir Aksaray Karayolun da satıh kaplama (Mıcır) çalışmaları nedeniyle birkaç gün önce yollara dökülen mıcırlar sürücüler zor anlar yaşatıyor.

Tozla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çektiklerini ifade eden sürücüler, diğer taraftanda Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine serilen mıcır asfalt araçların camlarını kırdığını ve adeta kazaya davetiye çıkardığını ifade ettiler.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Acıgöl yolunda sürücüler, bir yandan direksiyon hakimiyetini kaybetme tehlikesi yaşarken öte yandan diğer araçların geçerken sıçrattığı taşlardan korunmaya çalışıyor. Karayolunda her yıl yapılan mıcır çalışması kazalarıda beraberinde getiriyor. Son iki günde bahse konu yol üzerinde iki farklı kaza meydana geldi.

Yaz aylarında yapılan ve ucuz olduğu için tercih edilen satıh kaplama nedeniyle yola dökülen tonlarca mıcır sürücüleri tedirgin ederken, tepkilere neden oluyor. Tepkili vatandaşlarımız yaptıkları açıklamada, "Aksaray-Nevşehir karayolunda her yıl bu çalışma yapılıyor. Satıh kaplama tercih edilen bir yöntem değil, burası köy yolu değil, hergün binlerce aracın kullandığı önemli bir karayolu. Biz artık mıcır çalışması görmek istemiyoruz .Bu karayoluna acilen sıcak asfalt çalışması yapılmalı. Yetkililerimize sesleniyoruz. Hiç bir şey insan canından, hayatından kıymetli değil. Burada ölümlü kazaların olması an meselesi. Lütfen sıcak asfalt için gerekli girişimler yapılsın." dediler.

Öte yandan yetkililer, mıcır dökülen yollarda seyreden sürücülerin çok dikkatli olmalarını, trafik işaretlerine uyup, süratten kaçınmalarını tavsiye ediyorlar.

FİB Haber.Com aracılığıyla yetkililere seslenen vatandaşlar: Lütfen, bölge halkının sesine kulak verin. Çeşitli kaza ve maddi hasarlara sebep olan bu yola bir çözüm bulun.  

En kısa zamanda yetkililerimizin Nevşehir halkının sesine kulak verip çözüm bulacağını ümit ediyoruz. Söz Şimdi Sizde ...

İşte aşağıdaki resimlerde son yıllarda yaşanan günümüzde de devam eden mıcır yol çilesinden kesitler...