Nevşehir’de AK Parti İl Bakanlığı tarafından düzenlenen demokrasi nöbetine yaklaşık 30 bin kişi katıldı.
AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Türk Telekom Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediye başkanları, daire müdürleri ve yaklaşık 30 bin vatandaş katıldı. Demokrasi mitinginde bir vatandaşın açtığı “Bir Feto Miyav Dedi, Bütün Vatan Kükredi” yazılı pankart alkışlandı. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, “İki tane genel seçimi, bir cumhurbaşkanlığı seçimini atlatmış il başkanı olarak üç gün üst üste miting ayarlayabilir misin deseler şüphe ederim. Ama bugün siz gösterdiniz ki millet olarak darbelere hep beraber hayır diyoruz” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, “Bu ülkenin kahpe soylarına geçmemesi için vatansever halkımız tankların önüne, topların önüne kendini siper ederek şehit oldular. Allah şahadetlerini mübarek eylesin. Şahadetlerine sahip misiniz” diye konuştu.
Mitingde atılan sloganlar sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Sevgili Nevşehirliler, vatanımızı nöbetsiz bırakmadınız. Demokrasiye sahip çıktınız. Allah hepinizden razı olsun. Önde bacılarımız var, gözleri yaşlı ağlıyorlar. İnanın kendimizi zor tutuyoruz. Sırf zayıf görünmemek için ağlamamaya çalışıyoruz. Ama inanın sizlerin bu coşkusu, bu heyecanı, sizlerin bu bize sahip çıkma duygusu her şeyden çok daha güzel” şeklinde konuştu.
Milletvekili Murat Göktürk de konuşmasında, “İşte gördüler Nevşehir ayakta. Nevşehir’de olduğu gibi tüm Türkiye’de darbe yapıp bu milletin iradesini indiremeyecekler” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz akşamından itibaren vatandaşlar ile birlikte meydanlarda olan Milletvekili Ebubekir Gizligider’in ise sesinin kısıldığı gözlendi. Gizligider’in konuşması sırasında zorlanması üzerine vatandaşlar, “Nevşehir seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Milletvekili Gizligider, “İki gündür meydanlardayız. Ve Rabbimize yalvardık. Söyleneceklerin hepsi söylendi. Aslında siz söylediniz. Dediniz ki bu toprakların hakimi biziz. Bizden başka irade yok. O yüzden 15 Temmuz tarihi itibarıyla başlattığınız ve her tarafı gelincik tarlası gibi süslediniz. Biz bu ay yıldıza el sürdürmeyeceğiz” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in "Belediye Meclisi’nin sahibi halktır. Halkımıza soruyoruz şimdi. Bu meydanın adı ’Diriliş Meydanı’ olsun mu?” sorusuna binlerce kişi “Evet” diyerek el kaldırdı. Başkan Ünver, “Oy birliği ile bu meydanın artık ’Diriliş Meydanı’ olduğu kabul edilmiştir” dedi.