Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvan sağlığı ve refahı çalışmaları dahilinde büyükbaş hayvanlar için programlı olarak yılda 3 defa şap ve bunun dışında çiçek, kuduz, brucella ve e-coli aşılamaları yıl içerisinde yapılmakta ve ilimizdeki 81 Bin büyükbaş hayvanın tamamı bu şekilde aşılanmaktadır.

Nevşehr İl genelinde bulunan 12 Bin işletmeye küpeleme çalışmaları hariç olmak üzere yılda en az 60 Bin ziyaret gerçekleştiren Hayvan Sağlığı Personellerimiz zoonoz hastalık ve diğer riskleri göze alarak vatandaşımıza sağlıklı hayvansal ürün sağlanması için özveriyle gayret göstermektedir.

Bunun yanı sıra ilimiz hayvan hareketlerinde sağlıklı hayvanların ilimize giriş ve çıkışlarına izin verilmekte, programlı olarak emniyet ve jandarma ekipleri ile birlikte yapılan yol çalışmalarıyla da hastalıklar kontrol altında tutulmaktadır.

Salgın hastalıklarla mücadelede esas olan, hastalığa karşı kontrol çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesidir. Kurumumuz personel ve teçhizat altyapısı müsait olup gerekli önlemler ve müdahaleler zamanında ve etkin bir şekilde uygulanmaktadır.