Nevşehir’de bir sürücü kursunun girişimleri ile ilk kez düzenlenen elektronik sınavda 100 tam puan alan üç kursiyer ödüllendirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Özbaşak sürücü kursu genel müdürü Murat Akbudak, geçtiğimiz günlerde 6 ilde yapılan elektronik ortamdaki sınavda Nevşehir’den üç kursiyerin 100 tüm puan alarak önemli bir başarıya imza attıklarının altını çizdi.
Elde edilen bu başarının ödüllendirilmesini İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin de onayladığını kaydeden Akbudak, elektronik ortamda sınavın bundan sonra yaygınlaşması için çaba sarf edeceklerini de sözlerine ekledi.
Akbudak, “Bilindiği üzere Türkiye genelinde MTSK sınavlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Bu sınavlar elektronik ortamda yapılıyor. Bu sınavlar Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Kayseri ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. 6. Aydan itibaren biz müracaat eden üniversite öğrencilerine ve vakit sıkıntısı bulunan öğrencilerimize bu sınavı tercih etmelerini tavsiye ettik. Bu sınavı tercih edenler Ağustos ayının 8, 9 ve 11 inde sınavlarına girdiler. Kayseri ilinde yapılan sınavlarda 100 tam puan alan öğrencilerimizin bulunduğunu İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir’e ve milli eğitim müdürlüğü yetkililerine ilettik. Ve bu öğrencilerimizin ödüllendirilmesi gerektiğine karar verdik. İlimizde ilk kez düzenlenen bu elektronik ortamda sınavı Özbaşak sürücü kursu olarak ilk biz düzenledik. Bu sınav şeklinin kursiyerlerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu sınav şeklinin ilimizde sürmesini istiyoruz” dedi.
Söz konusu sınavda 100 tam puan alan Damla Nur Gündoğdu, Rabia Erden ve Fatma Nur Kavak’a ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ece ve Teftiş Kurulu Başkanı Talip Kaban verdiler.