Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii görülmedik kalabalık cemaate ev sahipliği yaptı. Cami içerisini dolduran cemaat cami bahçesine de sığmadı.

 

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi’ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, Merkez Kurşunlu Camii’ne akın etti. Cami giriş-çıkışlarında izdiham yaşandı.

 

Kurşunlu Camii’ne akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi’ni gözyaşlarıyla kutladı. İftar sonrası camiye akın eden erkek, kadın, yaşlı, genç ve çocuklar cami ve bahçesini tıklım tıklım doldurdu.

Merkez Kurşunlu Camii’nde düzenlenen “Kadir Gecesi Özel Programı” tüm camilerden de canlı olarak dinlendi.

 

Bay – Bayan çok sayıda vatandaşın geldiği Camide gençlerin ve çocukların coşkusu dikkat çekti.

Kadir gecesi programı müftülükçe belirlenen programa gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Cami görevlilerinin okumuş oldukları Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahi ve kasidelerle cemaat, duygulu anlar yaşadı.

 

Daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kadir Gecesi ve Önemi konulu sohbet yaptı. Sohbetinde; “Ömrünü heba etmiş, boşa tüketmiş kardeşlerimiz için bile fırsat henüz kaçmış değil. Kadir gecesi bunun için bir fırsattır. Sadece şöyle denecek; “Allah’ım sana layık kulluk yapamadım. Ömrümü boşa geçidim. Ama şimdi tövbe ediyorum ve kapına geldim. Bundan sonra senin rızana uygun yaşayacağım, bu niyetimde beni muvaffak eyle” diyerek ve yeniden doğmuş gibi dini hayatına başlayacak. İşte Kader gecesi bunun için vardır” dedi.

 Sohbet sonrası Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, geleneksel hale getirilen ve Nevşehir halkı tarafından okunan binlerce Hatm-i Şerif’in duasını yaptı.  

Teravih namazı sonrası Kurşunlu Camii İmam-Hatibi Naci Demir Tesbih namazını kıldırdı.

Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

 

Ramazan-ı Şerifin en kıymetli Gecesi olan Kadir Gecesi’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif her yıl Ramazan Ayı’nın Kadir Gecesi’nde ve kandil gecelerinde vatandaşlarımızın ziyaretine sunuluyor.

     

            Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sakal-ı Şerif vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile ziyaret edildi. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci ve cıvıl cıvıl çocukları ile tekbir ve Salâvat-ı Şerifelerle Sakalı- Şerifi ziyaret ettiği programda özellikle bayanların duygulandığı, ağlayanların olduğu görüldü.

 

            İl Müftümüz Yakup Öztürk’ün hazır bulunduğu, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve Din görevlilerimizin ilahi, tekbir ve salâvatlar okuyarak eşlik ettikleri ziyaret, samimi bir ortamda yapıldı ve dualarla sona erdi.

 

            Vatandaşlarımızın gösterdiği bu güzel ilgi ve muhabbete biz de İl Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz. Rabbimiz, cümlemizi Efendimiz (S.A.V.)’in şefaatine layık eylesin.

 

Cami çıkışında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.