Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, konferansta Nevşehirli vatandaşlarla buluştu.
 
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa; Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman konuşmacı olarak katılırken, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atila Seçen, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Belde Belediye Başkanları, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Daire amirleri, İş adamları, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Alınoluk Camii İmam Hatibi Ramazan Öz’ ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Sinevizyonu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezi’in mesajının izlenmesiyle devam etti.
 
İl Müftüsü Yakup Öztürk açılış konuşmasının başında;
“Gel, Ey MUHAMMED, bahardır.
Dudaklar ardında saklı
Aminlerimiz vardır!...
Miraç’tan iner gibi gel;
Hacdan döner gibi gel;
Bekliyoruz yıllardır!” dizelerini okuyup misafirleri selamladıktan sonra;
 
“Yunus neylesin iki cihanı sensiz,
Sen Hak peygambersin şeksiz, gümansız
Sana inanmayan gider imansız,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed” diyerek Yunus Emre’den bir şiir okudu ve konuşmasına şöyle devam etti; “Bu hafta soyu güzel, huyu güzel, boyu güzel, sözü güzel, özü güzel, yüzü güzel, sureti güzel, sireti güzel, Adı güzel, kendi güzel Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğum haftası. Bizler için bir bayram günüdür, düğün günüdür. Bu mutlu günümüzde davetimize icabet ettiniz ve salonu tıklım tıklım doldurdunuz. Bundan dolayı Allah’a sayısız, sonsuz hamd ediyor; Rasulün’e salât ve selam ediyor, katılımınızdan ve teşriflerinizden dolayı başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş ve Sayın Genel Müdürümüz Dr. Yüksel Salman olmak üzere hepinize teşekkür eder, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan ve “Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Güven Toplumu” konulu konferans veren Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatından örnekler verdi.
 
Genel Müdür Dr. Yüksel Salman; “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından buyana Kutlu Doğum Haftasını çok farklı etkinliklerle kutlamaya gayret ediyor. Başlangıçta tamamen Diyanet İşleri Başkanlığımızın girişimleriyle, planlamasıyla Türkiye Diyanet Vakfı’mızla birlikte başlayan bu hafta, bu önemli hizmet rabbimize hamdolsun sadece il merkezinde değil ilçe merkezinde, kasabalarımızda, köylerimizde, okullarımızda, sadece yurt içinde değil dünyanın dört bir tarafında çok farklı etkinliklerle kutlanıyor.
Bu hafta boyunca kardeşlerimiz, hocalarımız, büyüklerimiz, hanımefendiler ve yavrularımız Sevgili peygamberimizin doğum gününü, O’nun getirdiği, bizlere hediye ettiği ilkeleri, esasları, O’nun sünnetini, O’nun rahmet iklimini bir hafta boyunca anlatmaya devam ediyor ve son beş yıldır da bir tema üzerinden bu haftayı kutlamaya gayret ediyoruz. Bu senenin ana teması ‘Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Güven Toplumu’ dur” dedi.
 
Salman; “Bizim millet olarak sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz var. Bizim çocuklarımıza verdiğimiz isimlerden tutunda mimarımıza, edebiyatımıza, sanatımıza, şiirimize ve hayatımızın her alanına adeta peygamber sevgisi nakış nakış işlenmiştir.
 
Yüksel Salman; “15 Temmuz ihanet şebekesinin gerçekleştirdiği hain bir darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bu girişim aslında sıradan bir darbe olmanın ötesinde bir işgal girişimiydi. Bu girişim dinimizi emanet ettiğimiz, güvendiğimiz, yavrularımızı emanet ettiğimiz insanların aslında güvenin merkezi olan dine karşı yaptıkları çok vahşice bir suikasttır” dedi.
      
Dr. Yüksel Salman; “Güven olgusu, insanın fıtratında taşıdığı ve doğuşundan itibaren hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu temel bir duygudur. Çocuğu anne babasına sevgi ve saygıyla bağlayan, anne babanın şefkat ve merhameti yanında çocuğa sağladıkları güven ve huzurdur. Ev, vasıta alırken veya arkadaş seçerken güvenilir olmalarına dikkat ederiz. Yardımlaşma, dayanışma ve güven unsurunu dikkate alarak “ev alma komşu al” deriz. Dinî bilgiyi ehlinden ve güvenilir kaynaktan elde etmeye çalışırız. Tedavi olmak için alanında uzman olduğuna inandığımız hekime başvururuz. İş ve ticaret hayatında güveni neredeyse her şeyin başında görürüz. Sanal dünyanın bize sunduğu sınırsız imkânlardan istifade ederken bile güveni esas alır ve “güvenli internet” ağlarını tercih ederiz. Çocuklarımızı, sevdiklerimizi, güvenemediğimiz insanlara emanet etmeyiz. Hasılı güven, sosyal hayatta ilişkilerimizin seyrini belirleyen en temel faktörlerin başında gelir. Tarih boyunca kalıcı uluslararası münasebetlerin temel parametresini oluşturan da büyük ölçüde güvendir. Kısacası güven duygusu hem bireysel, hem toplumsal, hem de uluslararası düzeyde ilişkileri etkileyen anahtar bir kavramdır. 
Veladetiyle insanlığa kurtuluş müjdesi getiren, insanı ve insani değerleri yükselten, ahlaki erdemleri yaşayarak öğreten sevgili peygamberimizin en başta gelen vasıflarından biri güvenilir olmasıdır. O, kendisine inanan inanmayan herkesin itimat ettiği, en değerli eşyalarını emanet ettiği ve kendisinden asla bir zarar beklemediği Muhammedü’l-Emin’dir. Denilebilir ki; sevgili peygamberimizin davetinde başarılı olmasının en önemli etkenlerinden biri Allah rasulünün güvenilir olmasıdır” diye konuştu.
Konferansın ardından İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Avanos el yapımı vazoyu Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman’a takdim ederken, Kutlu Doğum Haftası ve Müftülük Hizmetlerindeki Etkinliklere katkılarından dolayı Vali İlhami Aktaş’a Avanos el yapımı vazo Genel Müdür Dr. Salman tarafından takdim edildi.
2017 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kur’an Kursları arası “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma”, Liseler arası “Kompozisyon Yazma”  ve Ortaokullar arası “Şiir Yazma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere, Altın ve Kitap Setinden oluşan  ödüllerini Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atila Seçen, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Hasan Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak takdim ettiler.
 
Hediye takdimlerinin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün, protokol mensuplarına gül takdimi ile program sona erdi.
 
Vatandaşlar Kadın erkek, genç yaşlı, her kesimden gelen misafirler salonu tıklım tıklım doldurdu. Kutlu Doğum programından çok memnun kaldıklarını belirterek, hazırlayanlara ve konuşmacı Dr. Yüksel Salman’a teşekkür ettiler.