Nevşehir’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, ortak basın açıklaması düzenleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sarf ettiği sözlerinden dolayı protesto etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sözlerinin ardından Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu’nu özür dilemeye davet etti. Dernek başkanları adına açıklamada bulunan Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, "Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizlere hizmette kusur etmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkındaki söylemlerini şiddetle kınıyoruz.
Önce Bakanımızdan, tüm kadınlardan ve Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarından özür dilemeye davet ediyoruz. Ey Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurduğu partiyi ne hale getirdin? Bundan utanç duymalısın. CHP’yi de siyaseti de kirletiyorsun. Özür dilemezsen seni istifaya davet ediyoruz. Bu vatan için, bu millet için hakeretlerine her yeni gün bir yenisini ekliyorsun. PKK’ya, YPG’ye hendek kazan arkadaşlar diyorsun. Terör örgütleriyle iş birliği yapıyorsun. Yetmedi bizlerin oyu ile seçilmiş bir hanımefendiye, Türkiye Cumhuriyeti Aile Bakanına ağza alınmayacak, izana sığmayan kelimelerle saldırıyorsun. Hatta utanmadan arlanmadan sözlerimin arkasındayım diyorsun. Yuh olsun, yazıklar olsun sana. Yoksa senin felsefende ve siyaset anlayışında birilerinin yerini bu şekilde mi yerine geliniyor. Bu işler sana mahsus, zira Pensilvanya vari kaset sonucu Atatürk’ün kurduğu partiye bu şekilde geldin. Başkalarını da kendin gibi mi zannediyorsun? Siyaseti de CHP’yi de çok kirlettin. Düş artık bu milletin yakasından. Siyaset yapacaksan ülkemiz zor günlerden geçiyor, bu zor günlerin atlatılmasında faydalı ol. Çek elini bu ülkenin Bakanından, kadınlarından, çocuklarından" diye konuştu.