Geçtiğimiz yıllarda Nevşehir’deki bir çok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra, eğitim kurumlarının ve belediyelerin yararlandığı Toplum Yararına Çalışma Projesi çerçevesinde Ocak ayı içerisinde çok sayıda personel alımı yapılacağı belirtiliyor.

Bu alımların nasıl ve ne zaman yapılacağı ise merak konusu.

Hatırlanacağı üzere Nevşehir’de 2016 yılında bir önceki seneye nazaran daha az sayıda personel alımı yapılmış ve alınan personellerin tamamı milli eğitim müdürlüğü bünyesinde eğitim kurumlarında görevlendirilmişti. Hatta milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan kura çekimi de uzun süre kamuoyunda bazı siyasi partiler tarafından da eleştirilere neden olmuştu.

Kimi eleştirilerde alımı yapılacak personelin siyasi kadrolarca belirlendiğine dikkat çekilerek daha objektif bir personel alımı yapılması konusunda eleştirilerde bulunulmuş, kimi eleştirilerde ise belediyelere yapılan personel dağılımının adaletli olmadığına vurgu yapılmıştı.

Tüm eleştirilerin ardından TYÇP’ye yeni yılda 1000 dolayında personel alımı yapılacağı haberleri üzerine önümüzdeki günlerde konunun yeniden Nevşehir gündeminde ağırlık kazanacağı gözleniyor.

Kimi çevrelere göre yaklaşan referandum nedeniyle iktidar partisinin Nevşehir’de daha fazla personel alımı yapılması konusunda ısrarcı olacağı, bu sayının ve belirlenecek olan isimlerin iktidar partisine mensup isimlerden seçilmesi konusunda da yine partizanca bir tutum izlenebileceği iddia ediliyor.

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Çalışma ve İş Kur İl Müdürünün ise bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu.