Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturması sürüyor. 

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi tarafından önceki gün gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında asker, din görevlisi, öğretmen ve esnafın bulunduğu 15 kişiden imam, müezzin, astsubay ve bir gece bekçisi toplam 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nevşehir'de FETÖ Operasyonu: 15 Gözaltı 

Yine Soruşturma kapsamında Jandarma Astsubay Başçavuş Mustafa Kılıçlı, cami imamı Mustafa Dere, müezzin Mustafa Öksüz ile çeşitli meslek gruplarından Hasan Atıcı, İrfan Avşar, Tuncay Erçetin, Mücahit Çoban, Mevlüt Güçlü, Vecdi Dörtkol, Bünyamin Dinler, Üstün Taşkın, Sadi Şakacı, Nurettin Eğdemir, Mehmet Özaltın (Muhasebeci- Beypazarılı) ve Vildan Taşkın, çeşitli adreslerde gözaltına alındı.

Nevşehir'de bugüne kadar 19 kişi tutuklandı.

Darbe girişiminin yaşandığı günden bu zamana kadar Nevşehir'de gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında Hakim, Vali Yardımcısı, Kaymakam, Din görevlisi, Öğretmen, Doktor, Adliye personeli, öğretim görevlisi, ziraat mühendisi, 19’u tutuklandı.

Diğer yandan kamu çalışanlarında da açığa almalar devam ediyor.

Şu ana kadar Nevşehir'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan 284 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.


Yetkililer, Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonların hız kesmeden devam edeceğini yeni gözaltı ve tutuklamalarla birlikte bu sayının dahada artacağını söylediler.