Bugün sabah saatlerinde Uçhisar MHP Belde Baskani Güray Öztürk'ün bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Özel Kapadokya hastanesinde doğan minik aile ferdine İzmir'de yakın zamanda sehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismini verildi.

Ailesinin tek çocuğu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 15-20 kişi tarafından saldırıya uğrayarak şehit edildiğini vurgulayan Uçhisar MHP Belde Başkanı Güray Öztürk, “Yiğit bir delikanlı olan, daha hayatının baharında olan Fırat kardeşimiz kahpece şehit edildi. Bu davanın çocukları bu ülkeyi her zaman karşılıksız sevdi.
Kimileri 18 yaşında kimileri 30 -40 yaşında canlarını verdi. Bin yıldır bu vatanın her karış toprağında şehitlerimizin kanları var. Gençlerimiz, vatan uğruna şehit olmaya devam ediyor. Bundan sonra da vatan için mücadelemiz devam edecek. Evet şehit olmak her kese nasip olmaz, şehit anası babası olmak da her kese nasip olmaz. Ama bizler artık kanlar dökülsün istemiyoruz. Gencecik fidanlar yok olup gitsin istemiyoruz. Anaların babaların ciğerleri yansın dağlansın istemiyoruz. Aileler gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz idi. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bizim vatan mücadelemiz devam edecek ancak bu daha iyi eğitim alarak olacak. Meydanlarda, sokaklarda değil, okullarda daha iyi eğitim alarak, daha iyi noktalara gelerek mücadele edilecek dedi.

Uçhisar MHP Belde Başkanı Güray Öztürk, Ülküsü uğruna, vatanı uğruna kalleşçe şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini yeni doğan bebeklerine verdiklerini belirtti. Bu Ülkede birlik, beraberlik içinde yaratandan ötürü yaratılanı severek yaşamalıyız. Zaman birlik beraberlik zamanı. Biz bu memleketin Türkiyesiyiz. Türkiye Ağacın gövdesidir ve bu gövdenin dallarında, yapraklarında Türküyle, kürdüyle, lazıyla çerkezi ile geçmişte olduğu gibi bu gün de birlik beraberlik içinde yaşamalıyız. Türkiye sevdamızdan asla vazgeçmemeli İslamın bayraktarlığını yapan necip bir ülkenin insanları olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu ve bu ülke uğruna canını hiçe saymış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar hep bizim aklımızda ve kalbimizde yaşayacaklar. Şuan Şehidimizin ismi ile anılacak evladımın doğumundan dolayı son derece mutluyum.Rabbim ailesine vatanına,devletine ve ülkesine hayırlı bir evlat olmasını nasip eylesin "dedi.