Nevşehir bölgesinde sürüler halinde yaşayan domuzlar, soğuyan havalarla birlikte aç kalınca tarım arazilerine indi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde çatak mevkii civarında sürek avına çıkan avcılar, ekili tarım arazilerine zarar verdiği belirtilen 3 domuzu avladı. Öte yandan Nevşehir'de üreticiler bölgedeki domuz sorununun her geçen yıl artığından yakınarak, sorunun çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Nevşehir'de Yaban domuzları çoğaldı...

Konuya ilişkin olarak FİB Haber Watsap ihbar hattını arayan bir vatandaşımız ise yaşanılan mağduriyetlerini bakın nasıl dile getiriyor; - Nevşehir'in Sulusaray Kasabasında daha önce rastlanılmayan domuz sürüleri dolaşmaktadır. Hasat mevsiminin yapıldığı bugünlerde her gün bir komşunun ve vatandaşın tarlasına bağ ve bahçesine zarar vermektedirler. Vatandaşlar daha önce rastlamadığı yaban domuzlarına karşı ne gibi önleyici tedbir alacağı konusunda da bilgi sahibi değildir. Vatandaşlar korkusundan bağına bahçesine gidemez oldu. Yaban domuzları mal ve can güvenliği açısından tehlike arz eder duruma gelmiştir. İlimizin en çok takip ediilen ve etkili olan FİB Haber ajansınız aracılığı ile konunun ilgili ve yetkili olanların dikkatinin çekilmesi vatandaşları bu sıkıntılı yabani hayvanlardan korunması bakımından acil yardımınıza ihtiyacımız bulunmaktadır. Yayın ve haber ajansınız aracılığı ile gerekli duyuru yapılmasını bilgilerinize arz eder yayın hayatınızda başarılar dileriz.
Nevşehir Merkez ilçede Nar, Sulusaray, Göre başta olmak üzere Gülşehir, Ürgüp ve Avanos ilçelerinde domuz sürüleri görülmektedir. Bu konuda yetkilileri etkin ve kalıcı tedbirler almaya davet ediyoruz.