Nevşehir'de ilk kez hayata geçirilen telli terbiye sistemi projesi sayesinde üzüm üreticilerinin yüzü güldü.

Bu sistemle, Nevşehirimizde yok olmaya yüz tutan bağcılık, yeniden canlanmaya ve çiftçimizin gelir kaynağı olmaya bir ümit ışığı oldu...

Nevşehir de ata yadigarı bağcılık sektörünün son yıllarda yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bir dönemde, Bağcılığın gelişmesi adına üzüm üreticisi Faruk Özdemir önemli bir adım attı.

Nevşehir'de ilk kez hayata geçirilen Terbiye Sistemi projesiyle üzüm üreten çiftcimiz Faruk Özdemir FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; "Nevşehir'imizin eskiden beri kaliteli ve aroması yüksek olan üzümler için uyguladığı telli terbiye ve asma bağcılık sayesinde çok güzel verim alındığını ifade etti.

NEVŞEHİR'DE YENİ SİSTEMLE VERİM VE KALİTE ARTTI

Nevşehir merkeze bağlı Alacar köyü sakinlerinden üzüm üreticisi Faruk Özdemir; 5 yıl önce fide halinde deneme amaçlı diktiği üzüm fidanlarından 2 yıldır çok kaliteli ve yüksek verimli üzüm aldığını ifade etti.

Alacar köyünde bulunan kendisine ait bağda, demir direk üzerine kurduğu telli terbiye sistemi ile çok kaliteli üzüm yetiştirdiğini ifade eden çiftçimiz Faruk Özdemir maliyetin oldukça az ve verimin yer bağcılığına göre kat ve kat fazla olduğunu belirtiyor.

Nevşehirimiz ve köylerinde bu sistemin uygulanması halinde ilimiz ve yurdumuz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını belirten çiftçimiz Faruk Özdemir bu sistemle aldığı kaliteli ve çeşitli üzümle çiftçi'nin yüzünü güldürdü.

Telli terbiye sistemi ile bağcılıkta kalite ve yüksek verim elde edildi.

Özdemir, "Alacaşar köyümüze kazandırılan kapalı sistem sulama havuzu sebebiyle Nevşehir Valimize sonsuz teşekkür ediyorum. Köyümüz Bağcılığı adına çok önemli bir yatırım oldu." dedi.

Konu hakkında bilgi almak ve ürün siparişi için Faruk Özdemir ile 0 532 387 26 81 nolu telefon ile iletişime geçebilirsiniz.