İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında, yardım çadırına bırakılan hediye paketinden çıkan mektup, bu aziz milletin kadirşinaslığını gözler önüne serdi.
İçişleri Bakanlığı’nın “ İdlib için acil yardım çağrısı” kapsamında Nevşehir’de kampanya başlatan İHH ekipleri, Gülbahçe Parkı önüne kurulan çadırda gıda, battaniye, halı, hijyen malzemeleri ve un toplama çalışmasına devam ediyor.
İdlib’te sırf Müslüman oldukları için dünyanın gözü önünde katledilen insanlar için başlatılan kampanya çerçevesinde yardım çadırına bırakılan çocuk elbisesinin içinden bir mektup çıktı.
Getirilen yardım malzemelerinin tasnif çalışmasında ortaya çıkan mektupta, 10 yaşındaki kız çocuğunun daha önce oyuncak da gönderdiğini belirttiği savaş mağduru çocuklara “Üzülmeyin” ve “Büyüdüğümde daha çok yardım edeceğim” cümleleri okuyanların duygulanmasına enden oldu.
Suriye’de ağaç altlarında, açık alanlarda ve çamurların içine kurdukları çadırlarda yaşama tutunan çocuk, genç, yaşlı milyonlarca savaş mağduru Müslüman hayırseverlere destek için kolları sıvayan İHH gönüllüleri tarafından tplanan yardımlar, sınırın öbür tarafında umutla gelecek yardımları bekleyen mağdurlara ulaştırılacak.