Nevşehir Belediyesi tarafından ,Şehrimizin kurucusu Osmanlı Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın Ölümünün 290. Yıl dönümü münasebetiyle Alibey Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu.

Cuma namazı sonrasında ise Nevşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara şerbet ve kandil simidi ikramında bulunuldu.

Anma proğramına katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'yı vefatının 290. yılında rahmet, minnet ve dua ile andıklarını söyledi.

"Damat İbrahim Paşa’mızla gurur duyuyoruz" diyen Başkan Arı, şunları kaydetti:

"Paşamız kendisini, devletinin ve milletinin istikbali için adamış büyük bir devlet adamıydı. Ayrıca Nevşehir'in Var Oluşu ve İl Oluşunun Mimarı Olan memleketini imar ve iskan eden Paşamızı rahmetle, minnetle anıyorum. Allah ruhunu şad etsin. Bugünde, bizler Paşamızın torunları olarak bir vefa örneği sergilemek istedik. İşallah bundan sonra da her sene ölüm yıl dönümünde kendisini dualarla anacağız.

Bu bağlamda ismiyle anılan Külliye ve çevresi tamamlandığında heykelini orjinal yerine taşıyacağız. Yine ilk doğduğu evi arkadaşlarımız tesbir ettiler. Eserlerini korumak yaşatmak görevimiz. Bugünde Nevşehir'in yetiştirdiği önemli bir değerimiz olarak kendisinin ruhu için okuttuğumuz mevlid-i şerifinde Alibey Cami’nde hemşehrilerimizle buluştuk." dedi.