Nevşehirli duyarlı vatandaş tarlasında bulduğu yaralı doğana sahip çıktı.

Nevşehirin Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünden Mustafa Öztürk isimli bir vatandaşımız, tarlada çalışırken bulduğu yaralı doğanı evine götürüp besledikten sonra önce veterinerleri aradı, sonuç alamayınca, FİB Haber merkezine ulaşarak FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordünatör İbrahim Uysal'a bulduğu yaralı yavru Doğan'ı teslim etti.

Mazılı Mustafa Öztürk isimli vatandaşımız; "Dün Mazı köyü ile Güneyce köyü sınırında tarladan gelirken yerde uçamayan bir Doğan olduğunu gördüm. Doğan’ın yaralı olduğunu fark edince, evime götürüp bir karton kutu içine koyarak koruma altına aldım" dedi.

Doğadaki dengenin bozulmaması için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Mustafa Öztürk, “Bende bir sene önce trafik kazası geçirdim ve ayağımda kırıklar var. Kanadı kırık bu hayvanın halinden en iyi ben anlarım. Allah nefes alıp veren hiç bir canlıya, düşmanıma dahi zeval vermesin. İnsanlarımıza hayvan sevgisini mutlaka daha küçük yaşlardan aşılamak gerekmektedir. Bende bu amaçla kanatlarından vurulmuş yaralı olan ve uçamayan Doğan’ı tesadüfen görerek koruma altına aldım. Doğan’ın tedavisi yaptırıp, doğayla buluşturmak için FİB Haber Merkezine gelerek yetkililere teslim ettim. Ben de almasaydım bu kuşu mutlaka tilkiler yerdi” dedi.

Özellikle dışarıdan gelen avcıların bilinçsizce ve sırf zevkine vurdukları bu hayvalar için hiçmi vicdanları sızlamıyor diyen Öztürk, biz çiftçilerin kadim dostu Doğanlar tarlamıza zarar veren tarla faresi yılan gibi zararlı hayvaları avlayarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Hiç kimseye zararı olmayan bilakis faydası olan bu kuşlara artık zarar verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Duyarlı vatandaşımız Mustafa Öztürk'e bu örnek hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyor, kendisinede acil şifalar diliyoruz.

FİB Haber Merkezi Olarak Yaralı Doğan'ı Yetkililere Teslim Ettik...!

Bizde, İlk olarak Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'yı aradıktan sonra, yaralı Doğan'ı gelen yetkili kişiye teslim ettik. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen yetkili kişi yaralı yavru Doğan'a çok iyi bakılacağını ve iyileştikten sonra yeniden doğaya salınacağını belirtti.

Yetkili kişi vatandaşlarımızın yaralı hayvanlar konusunda duyarlı olmasını ve vatandaşların yaralı bir hayvan bulduklarında Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğüne ulaşarak teslim edebileceklerini kaydetti.


Hasta yada Yaralı bir kuş bulduğumuzda neler yapmalıyız?

Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğünün Telefon Numarası: 0(384) 212 99 19 aramanız yeterli.