Nevşehir’deki gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin (NGC) organize ettiği yemekte bir araya geldi.
 
Göreme Aydede Restaurantta gerçekleştirilen yemeğe Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, NGC Başkanı Bayram Ekici ve çok sayıda gazeteci eşleriyle birlikte katıldı.
 
Programda konuşan Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
 
Basının vazgeçilmez olduğunu belirten Ateş, “Basın demokrasinin temel taşlarından birisidir. Kamuoyunun oluşturulmasında, vatandaşın bilgi almasında basın çok önemlidir. Halkı bilgilendirmek için çalışan gazeteciler diğer taraftan halkın taleplerini de ilgililere aktaran kişilerdir. Ben yerel basının çok zor bir iş yaptığını düşünüyorum. Çalışma koşulları daha zor. Bu vesileyle bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.
 
Türkiye’nin zor günler geçirdiğini söyleyen Ateş, “Ülkemiz terör örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıya. Bu uğurda çok sayıda şehit verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ama devletimizin kararlılığı, azmi, milletimizin birlik ve bütünlüğü sayesinde her türlü terör örgütünün üstesinden gelecek güçteyiz. Ülkemizin bütünlüğünü koruyacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi yok.” dedi.
 
Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz da gazetecilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.” dedi.
 
Şımarmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.”
 
NGC Başkanı Ekici, çok zor şartlar altında çalışan gazetecileri bir araya toplamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Gece gündüz haber peşinde koşan gazetecilere en büyük yardımın bilgi vermek olduğunu aktaran Ekici, “Gazeteci bilgiye ne kadar kolay ve çabuk ulaşırsa halkımız da o kadar çabuk ve doğru bilgi sahibi olur. Gazeteci doğru bilgiye ulaşamazsa vatandaş yanlış bilgi sahibi olur ve bunun sonucu da bazen hoş olmaz. Bu nedenle biz herkesin gazetecilere yardımcı olmasını istiyoruz.” dedi.
 
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, ifade eden Ekici, “Vatanımıza göz dikmiş hainler ne olursa olsun birliğimizi bozamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve asla bölünemeyecektir. Biz gazeteciler vatanın bayrağın ne demek olduğunu çok iyi bilen insanlarız.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından duayen gazeteci Taner Erdoğan’ın yemeğin hazırlandığı testiyi kırmasıyla yemeğe geçildi.