Nevşehir’den mukaddes topraklara gidecek olan 2019 hacı adayları İl Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle dualarla uğurladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Yılı Hac Organizesinde, hac farizasını yerine getirmek üzere İlimiz Nevşehir'den kutsal topraklara giden 166 hacı adayı, 1 Kafile Başkanı, 4 Din görevlisi ve 1 Bayan İrşat Görevlisinden müteşekkil toplam 172 kişilik Nevşehir 1. Kafile, İl Müftülüğü önünde düzenlenen program sonrası Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti,  İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından söylenen ilahilerle devam ile başlayan program, Hacı Adayının konuşması, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün konuşması ve Vali İlhami Aktaş’ın konuşması ile devam etti.

‪Kutlu Yolunuz Açık Olsun.‬

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, ; "‪İlahi emrin yoluna niyetlenen hacı adaylarımız için il müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu uğurlama programına katılarak Hacı adaylarımızı uğurladık.‬ ‪Rabbim, kabul eylesin" dedi...‬

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş; Hacı adaylarına, kutsal topraklara yapacakları bu ulvi yolculuğun önemi hatırlatarak “Rabbimiz, sizlere nasip ettiği bu kutsal vazifeyi inşallah bizlere de nasip eder” dedi ve bütün hacı adaylarına, ibadetlerini sağlık ve sıhhat içinde yapıp, sağ salim evlerine dönmeleri temennisinde bulundu. Hacı adaylarından vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliği için kutsal beldelerde dua etmelerini istedi.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı duanın ardından hacı adayları, Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı ve oradan da Medine’ye hareket edecek.

Nevşehir Kapadokya Hava Limanı’ndan Medine’ye gidecek olan hacı adayları, hac farizasını yerine getirdikten sonra, 02.09.2019 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

Törene; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.