Şu ana kadar Külliye için 15 Milyon lira dolayında bir harcamanın yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Ünver, binaların tamamlanabilmesi için 20 Milyon liraya daha ihtiyaç duyulacağını da ifade etti.

Tamamlandığında Nevşehir’in manevi iklimini değiştirecek bir alan oluşturulmuş olunacağına dikkat çeken Başkan Ünver, yapımı süren belediye binasının biraz ağır gittiğini ve ceya da kalabileceğini belirtirken, “Rabbime şükürler olsun hem külliye inşaatımız, hemde belediye hizmet binası inşaatımız sürüyor. Belediye binamızın inşaatı biraz ağır gidiyor ve cezaya kalacak gibi ama olsun en kısa sürede orayı da tamamlayacağız.

Ödeme sorunumuz yok ve en kısa zamanda Nevşehir’i modern bir belediye hizmet binasına kavuşturacağız. Külliyemizi Nevşehir halkımız ile birlikte yaptırıyoruz. Allah herkesten razı olsun. Nevşehir halkımızın biraz daha gayret göstermelerini, ceplerini delen değil yüreklerini delen bir şekilde işe gönül vermelerini istiyorum. Allah’ın evlerini Allah dostları imar eder diyor Kuranı Kerim’de. Olabilecek en kısa sürede külliyemizi tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Burası Nevşehir’in manevi iklimini çok olumlu etkileyecek bir yatırım olacak. Hemşehrilerimiz biraz daha gayret ederlerse İnşallah bu iş kısa zamanda sona erecek. Belediye olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Burada kütüphanesi, ilim danışma merkeziyle, alimler misafirhanesi ile gasilhane, gusülhane, morgu ile, aşevi ile çok güzel bir alan oluşturuluyor. Şu ana kadar 15 Milyon liraya yakın bir para harcandı. Zannedersem ışıklandırma, ısıtma-soğutma sistemleri ile birlikte yaklaşık 20 Milyon TL’ye daha ihtiyacımız var Külliye’deki binalarımızın tamamlanması için” dedi.