Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu görevine atanan ve aslen Nevşehirli olan Mete Zaimoğlu, 1 Aralık 2019 tarihinde resmen görevine başladı.

FİB Haber merkezi olarak aslen Nevşehirli olan değerli hemşehrimiz Mete Zaimoğlu'na yeni görevinde başarılar dileriz.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu görevine yeni atanan Nevşehirli hemşehrimiz Mete Zaimoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı, ziyaret etti. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile 2020 Hac dönemi protokolünü imzalamak için Mekke’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı, Cidde Başkonsolosluğu görevine yeni atanan Mete Zaimoğlu Mekke’de ziyaret etti.
Din Hizmetleri Ataşeliğinde gerçekleşen ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş , Başkonsolosluk görevine yeni atanan Mete Zaimoğlu’nu tebrik ederek, güzel hizmetler gerçekleştireceğini ifade etti.

Mete Zaimoğlu Kimdir?

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde 1972 yılında doğan Mete Zaimoğlu, lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını ise 2016 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır.

Başkonsolos Mete Zaimoğlu, 1996 yılında göreve başladığı Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında; Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı, İkili Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı ve Personel Genel Müdür Yardımcılığı birimlerinde, yurtdışı temsilciliklerinde ise; Dakka Büyükelçiliği, Singapur Büyükelçiliği, Viyana Büyükelçiliği, Bükreş Büyükelçiliği ve Essen Başkonsolosluğu’nda değişik unvanlarda görev yapmıştır.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Başkonsolos Zaimoğlu, İngilizce bilmektedir.