Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehirde yaşayan kadınların hayallerini yazabilmeleri için Nissara AVM, Forum Kapadokya AVM, Paşakonağı ve Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası girişine ‘Hayal Kutuları’ konuldu.

Kadınlar bir hafta süre ile kalacak olan kutulara isimleri ve iletişim bilgileri ile birlikte hayallerini yazarak atacak.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonca açılacak olan hayal kutuları içerisinden kısa sürede gerçekleştirilmesi mümkün olan hayaller tespit edilecek.

Komisyonca belirlenen 50 kadının hayali ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından gerçekleştirilecek.

Hayal Kutularının yerleştirilmesi sırasında kadınlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’de kadınlara ve gençlere belediye olarak her zaman pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını belirtti.

Kadınların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara her alanda destek olabilmek amacıyla göreve geldikten sonra Nevşehir Belediyesi bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını hatırlatan Başkan Arı, önümüzdeki dönemde hayata geçirecekleri çeşitli projelerle de kadınlara istihdam ve eğitim gibi alanlarda farklı imkanlar sunacaklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirmek amacıyla yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Arı, “Bunun için de şehrimizde yaşayan 50 kadınımızın arzu edip gerçekleştiremedikleri hayallerini gerçekleştirmeye karar verdik. Bu hayalleri tespit etmek için de şehrin farklı noktalarına hayal kutuları koyduk. Kadınlarımız bu kutulara dileklerini atacaklar ve sonrasında yapılacak olan değerlendirmeler sonucu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 50 hemşehrimizin hayalini gerçekleştireceğiz. O gün ayrıca kadınlarımız için düzenleyeceğimiz programlarda farklı sürprizlerimiz de olacak. “ dedi.

Projenin ilk günden beri büyük ilgi gördüğünü ve yüzlerce hayalin kutulara atılmaya başlandığını belirten Arı, toplanacak hayallerin kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilerek 50 tanesinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kısa vadede gerçekleştirilmesi mümkün hayallerin değerlendirileceğini söyleyen Arı, “En fazla ve orijinal talepleri tespit edeceğiz. Örneğin şehirdeki birçok hanımefendi hayatında hiç balona binmemiş ve ‘Ben balona binmek istiyorum’ diyenler olabilir. Bu ve bunun gibi taleplerin seçimlerini Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müz tarafından kurulan komisyonda yapacağız. Hayallerin gerçekleştirilebilir olması da tabi ki önemli. Bazı hayaller var ki kısa vadede gerçekleştirilmesi mümkün değil.” diye konuştu.

Yazdıkları hayallerini kutulara atan Nevşehirli kadınlar ise Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür etti.