Nevşehirli 25 yaşındaki kanser hastası Mehmet Ali Doğan yaşadığı kendi hikayesini www.fibhaber.com okuyucularına anlattı. Nevşehirli kanser hastası gencin kurduğu hayali ise yürekleri dağladı...

Nevşehirli Mehmet Ali Doğan isimli kanser hastası gencimizi Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.com da ağırladık. 26 Şubat 1994 yılında Nevşehir'de dünyaya gelen 25 yaşındaki gencimiz Mehmet Ali Doğan ilk kez 17 yaşında kanser hastası olduğunu öğrendi. Geçen sürede 4 kez ameliyat olup kemoterapi ve radyoterapi tedavileri gördü.

"Hayatımı kaybetmemek için bacağımı kaybedeceğim..."

4.  kez son ameliyatı sonrasında tekrar yenileyen hastalığının ardından Kayseri'de ki bir sağlık kuruluşundaki Doktoru kendisine şu cevabı verdi: "Kanserli hücrelerin vücuduna dağılma durumu nedeniyle 5. ameliyatı olması gerektiğini bunun için sende eğer uygun görürsen ayağının kesilmesi gerektiğini ve ardındanda yaşantısında yeni bir dönemin başlayacağını protez bacak kullanması gerektiğini söyledi." 

"Umudumu hiç yitirmedim..."

Ben açıkcası yaşadığım büyük ağrılı gecelerin ardından hayatımı kaybetmektense bacağımı kaybetmeye razıyım dedim. Fakat, maddi sorunlarım nedeniyle tedavim konusunda artık tıkanmış durumdayım. Sadece ayağımın kesilmesini kabul etmemele bitmiyor, bunun için ameliyat parası ve sonrasında protez bacağa ihtiyacım olacak. Bunun içinde siz değerli Nevşehirli hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacım var. Çok şükür bu Allah'tan gelen bir durum. Artık 5. ameliyatım sonrası hayata yeniden başlamak istiyorum. Allah kimsenin başına vermesin.  26 Şubat benim doğum günüm ve ilk kemoterapimi 26 Şubat'ta almıştım. İnşallah önümüzdeki 2020 yılı 26 Şubat günü doğum günümde hayata yeniden başlamayı arzu ediyorum.

Hayata umutlu bakışımda Neslican Tay kardeşim bana açıkcası hayat öğretmeni oldu. Umut bitmedi öğleyse umut varsa aydınlık vardır. Hiç bir kanser hastası umudunu yitirmesinler istiyorum... Bu manada Sosyal medya hesabı ve peşinden www.fibhaber.com aracılığı ile hayırsever halkımıza ulaşıp, Rabbimin bana verdiği bu imtihanı sıkıntıyı bir anlamda birlikte aşmak için desteklerinizi bekliyorum...

Nevşehirli Mehmet Ali, bugüne gelene kadar yaşadığı büyük acılarını ve zaman zaman ise çaresizliğini yüreğine gömerek, "Umut, Şükür ve nihayetinde Hayal" lerinden hiç vazgeçmeyerek adeta savaş veriyor.

Benimde bir hayalim var NEVŞEHİR: "En büyük hayalim ise Askeri üniforma giymek..."

17 yaşında yakalandığı amansız hastalık sonrası 20 yaşında evine gelen askeri tebligat ile heyecanlanan fakat rahatsızlığı dolayısı ile 25 yaşına gimesine rağmen askerlik yapamaması durumunun içine çok verdiğini ifade eden Mehmet Ali Doğan, şuan için en büyük hayalim, ayağımın kesilmeden önce ameliyatım öncesi Askeri üniforma giymek ve o askeri üniformalı halde fotoğraf çekinmek dedi ve gözyaşlarını tutamadı...

Teşekkürler Nevşehir...

Başta Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş'a, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya, Nevşehir Belediyespor taraftarlarına ve özellikle www.fibhaber.com a sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah Pazartesi günü Valilikten alacağımız belgeyle birlikte ameliyatım, protezim ve tedavim için halkımızın destekleriyle umuda yolcuğa yelken açacağız. Rabbim utandırmasın. Maddi manevi duaları ile de destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Ben Allahın izni ile sağlığıma kavuşacağım, iyileşeceğim ve benim gibi hastalara umut olacağım. Allah herkesten razı olsun" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli tüm hayırsever vatandaşlarımızın Mehmet Ali Doğan'a desteklerini bekliyoruz.

Yardım ve destekleriniz için;

Mehmet Ali kardeşimiz Pazartesi günü ilk işi Valiliğe giderek resmi izin belgesini almak olacak. Nevşehir Valilik izin ve onayını içeren resmi belge ile birlikte siz okuyucularımızla paylaşacağız. 25 Kasım Pazartesi günü yine www.fibhaber.com da yapacağımız haberde Mehmet Ali'nin Valilik'ten alacağı izin belgesi ile birlikte hesap nosunu sizlere duyuracağız.

Ve bu genç kardeşimizin sağlığına kavuşmasına vesile olanlara ne mutlu... Unutmadan; "Nevşehirli olmak bir ayrıcalıktır. "

İşte Nevşehirli kanser hastası gencin tek hayali yürek dağladı...O röportajı izlemek için TIKLAYINIZ!