Türkiye’nin patates ambarı olarak bilinen Nevşehir’de patates üreticileri,bir araya gelememenin sıkıntısını yaşıyorlar.Patateste piyasayı belirleyen tüccar ve komisyoncunun ağzından çıkan rakamlar boyutunda ürününü değerlendirmeye çalışan patates üreticilerinin birlik oluşturarak, yıllardan beri çektikleri sıkıntıyı aşmaları bekleniyor.
Komisyoncu ve tüccara her geçen gün ağırlaşan borçları nedeniyle maliyetinin oldukça altında bir fiyatla ürününü teslim etmek zorunda kalan üretici, yıllardan beri fiyat çıkmazı içerisinde bulunuyor.
Nevşehir’de patates üreticilerinin birlik oluşturmalarına karşın, ülke genelinde oluşturulacak Türkiye Patates Üreticileri Birliği ile daha da etkin hale gelmeleri bekleniyor.
Birliğin üreticilerin ekim döneminden satım dönemine kadar her zaman yanında olacağını vurgulayan yetkililer Türkiye Patates Üreticileri Birliği oluşturulmasına yönelik çabaların 7 farklı merkezde oluşturulan patates üreticileri birliklerinin kısa zamanda tek bir çatı altında bir araya getirileceğini ifade ediyor.
Nevşehir’de merkez ilçeye bağlı Göre ve Kaymaklı beldeleri ile Çardak ve Güvercinlik köyleri, Acıgöl ilçe merkezi ile Derinkuyu ilçesinin 2 belde ve 7 köyünde sürdürülen patates üretimi bölgenin en önemli ekonomik tarımsal üretimi konumunda.​