15 Temmuz tarihinde Kayseri'de darbe girişimi sırasında izinsiz olarak 8 nakliye uçağını kaldıran, aralarında Nevşehirli Pilot Binbaşı Mustafa İ.'in de bulunduğu 48 subay ve astsubay tutuklandı.

Kayseri’de izinsiz askeri uçak kaldıran 48 subay ve astsubay tutuklandı. Bu isimler içerisinde Pilot Binbaşı Mustafa İ.'in Nevşehirli ( Aslen Avanos'lu ) olduğu belirtildi.

İddialara göre, Nevşehir'in Avanos ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Mustafa İ'nin 15 Temmuz gecesi bir düğüne katılmak için memleketi Avanos ilçesine geldiği ve ailesi ile birlikte düğündeki masada otururken kendisine üst rütbeli bir komutanından gelen bir telefonla apar topar kalkıp Kayseri'ye gittiği belirtildi.

Kayseri'de darbe girişimi sırasında Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan izinsiz olarak 8 nakliye uçağını kaldıran, Kayseri ve Malatya'da TEM ekiplerince gözaltına alınan, aralarında Nevşehirli
 Pilot Binbaşı Mustafa İ.'in de bulunduğu 48 subay ve astsubay tutuklandı.

Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral; İsmail Y.,

Pilot Kurmay Albay; Erhan B.,

Jandarma Kurmay Albay; Emre F.,

Hava Yarbay; Ergun A.,

Binbaşı; Mustafa İ. ( Nevşehir- Avanos'lu)

Yüzbaşılar;

Eyüp M., Ahmet U. Y., Burcu D., Yasin Ç., Gökhan G. D., Fevzi K., Mehmet T. K., İbrahim Y., İsmail H. Ö., Burhan Y.

Üsteğmenler;

Yasin G., Emre D., İsmail B., Mehmet K., Süleyman Z., Hasan A., Özgüç G., Cihan C., Samet A., Mustafa G. T.

Teğmenler;

Mehmet K., Enes Y.

Astsubaylar;

Mehmet A., Abdullah B., Sinan S., Mesut B., Aydın U., Cumali Ü., Zafer Ş., Ümit Ö., Metin K., Mesut Ü., Erdal E., Adem E., Hüseyin G., Raif F., Nuri Ö., Faruk A., Serkan A., Fatih Zeki S., Ümüt İ., Ali K., İbrahim Ç. tutuklandı.

Tutuklular, Kayseri ve diğer illerdeki cezaevlerine nakledildi.

Kaynak: Hürriyet