Nevşehir'in Sesi FİB Haber.Com "Gurbet Postası" köşesi ile Dünya'nın farklı ülkelerinde ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşamlarını sürdüren Nevşehirli gurbetçilerimize, ulaşarak gönül köprüsü kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda FİB Haber Merkezi olarak, Van'da yaşamını sürdüren değerli hemşehrimiz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Naki Erdemir 'i sizlerle buluşturuyoruz.

Tam bir Nevşehir sevdalısı hemşehrimiz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Genel Başkan Prof. Dr. Naki Erdemir FİB Haber Merkezimize konuştu.

Erdemir, doğduğu toprakları Nevşehir'i hiçbir zaman unutmadığını ve FİB Haber.Com dan memleket hakkında sürekli haberdar olduklarını dile getirdi.

"Nevşehir ile ilgili olarak ilk özlemlerini de bazlaması, üzümü, simit, kabak çekirdeği, diyerek sıralıyor ve herşeyden önce sevginin ve hoşgörünün hakim olduğu vicdanın şehri Nevşehirli olmaktan gurur duyuyorum... www.fibhaber.com vasıtası ile  'Doğunun incisi'  Van'dan tüm Nevşehir'imize selam ve sevgilerimi gönderiyorum" dedi.

Yeni bir siyasi hareket için de start aldıklarını da ifade eden Prof. Dr. Naki Erdemir; "Her kesimi kucaklayacak, ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini barışını sağlayacak, sanayiye üretime dayalı özgür bağımsız bir Türkiye hayal eden Hak ve Kardeşlik Partisi olacaktır.  Bu konuda Yaklaşık 1 yıldır STK larla, her kesimle istişareler devam etmektedir." dedi.

Prof. Dr. Naki ERDEMİR Kimdir?

1968 yılında Nevşehir’in Kurugöl Köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde birinci olarak bitirdikten sonra bir kaç yıl Kur’an ve tecvit dersi aldı. 1989 yılında Nevşehir İmam Hatip Lisesini birincilikle tamamlayarak Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliğine kayıt yaptırdı. 1994 yılında Üniversiteden mezun oldu. 

Nevşehir’de Anadolu Radyo Televizyonda (ART) spiker ve haber müdürü olarak çalıştı. Aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde göreve başlayarak 1997 yılında Yüksek lisansını tamamladı. Yaklaşık bir yıl Milli Eğitimde İngilizce öğretmenliği yaptı. 1998 yılında tekrar öğretim görevlisi olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesinde göreve başladı. 

2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Eğitimi Enstitüsünde, fen eğitimi üzerine doktorasını tamamladı. Kendi imkânlarıyla, 2007 ve 2008 yılları arasında iki kez İngiltere’de bilimsel araştırma ve dil öğrenme için bulundu. 2007 Yardımcı Doçentliğe atandı ve 2013 yılında Fen Eğitiminde Doçent, 2018 yılında profesör oldu. Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD Başkanlığı yaptı ve daha sonra kendi isteği ile istifa etti. 

Ortaokul yıllarından başlayarak siyasi ve kültürel faaliyetlerin içerisinde yer aldı, şartlar hep onu öne sürdü. Lise yıllarında öğrenci başkanlıkları, üniversitede aynı şekilde Hak Yol Vakfında çalışmalara katıldı, MGV öğrenci temsilcisi olarak yönetimde bulundu. Lise yıllarında başlayan okuma ve yazma aşkı üniversitede de devam etti; arkadaşlarıyla Kervan Dergisini çıkardı. Aynı zamanda seminerler, konferanslar, ihtiyaç sahibi fakir öğrencilere ücretsiz dersler verdi. Üniversitedeki farklı cemaatten öğrencileri bir çatı altında toplayarak programlar düzenledi. Düzenlediği programlardan ve İslami dik duruşundan dolayı sorguya çekildi ve okulu yarım dönem uzattırıldı. Okuma imkânı olmayan öğrencilere maddi yardım ayarlayarak onların okumasına katkı sağladı, onlara öncü oldu. Fakir, gariban öğrencilerin yanında durarak hakkı savunduğundan, İslami kimliğinden ve zamanın iktidarını eleştirdiği için kendi ilçesinde vekil öğretmenlik verilmedi. 

Üniversitede öğrenci dostu olduğu için 28 Şubatta çok sıkıntılar yaşadı, davasından vaz geçmedi, soruşturmalar eksik olmadı.     

Yıllarca dış bağlantısı olmayan, ülkenin birliğini beraberliğini isteyen birçok dernek ve vakıfta gönüllü olarak çalıştı. AGD’nin hanım komisyonlarını yürüttü. Daha sonra ülkenin ihtiyacından dolayı Anadolu’dan birçok akademisyen ve İslami hassasiyeti olan kişilerle 2012 yılında Hak ve Kardeşlik Derneğini kurdu. Türkiye çapında ve bölgede sayısız sohbetler, konferanslar, kültürel faaliyetler verdi ve tertip etti. Gençlere ve siyasilere etkili iletişim, jest-mimik ve hatiplik seminerleri verdi. Doğu ve Güneydoğunun köylerine kadar giderek, hak ve hakikati, kardeşliği, barışı ve nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalıştı. Hakkı şahısların isteğine göre değil, Hakkın isteğine göre anlattığından başı şikâyetlerden, soruşturmalardan, adli davalardan ve tehditlerden kurtulmadı. Peygamberlerin yolundan gidenlerin başına bunlar gelir diyerek yoluna devam etti. Turmeb haber ajansında fikri ve kültürel yazılar yazdı. Halen bazı dijital dergi ve haber sitelerinde fikri yazılar yazmaktadır. Üniversitede öğrencilik yıllarından bu güne kadar İslami, siyasi, sosyal, kültürel ve fikri alanlarda sayısız programlar düzenledi. Sürekli toplumsal konu ve problemlerin üzerine eğildi, ümmetin derdini kendine dert edindi. Teklif edilen bazı makam ve mevkileri hak anlayışıma ters diye kabul etmedi. Halkın aşırı isteği üzerine 2009’ da belediye başkanlığına aday oldu. Ancak bazı yetkililerin kişisel çıkarlarını düşündüğünden, aday olduğu partinin oylarını sorumlu olduğu üç ilçede Allah’ın izniyle %2’den  %21’e çıkardı. Allaha şükür, 4-5 oyla seçimi kaybetti.  Ayrıca 2019 yılında, Van’ı, doğu bölgesini ayağa kaldırmak, İran’da üretilen otomobil fabrikasını mühendislik fakültesinin uygulama alanı adı altında Van’a kazandırmayı amaçladığı için, tüm İslam ülkelerinden üniversiteye öğrenci getirmek için Rektörlüğe aday oldu. 

Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerde sözlü bildiriler sundu, yurt dışı ve içi dergilerde eğitim üzerine pek çok makalesi yayımlandı. Ülkenin ve ümmetin sorunlarına çözüm önerisi konusunda TV ve Radyo programlarına ve bölgesel toplantılara katıldı. Ortaokul yıllarından beri hayatın dili Edebiyat ve Tarih diyerek bu alana yoğunlaştı. 2016 yılında da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ön lisans programından mezun oldu. İyi düzeyde İngilizce, Arapça, az da Kürtçe bilmektedir. Halen Hak ve Kardeşlik Derneği (hareketi) Genel Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Profesör olarak görev yapmaktadır.