Nevşehirli şehit polis memuru Furkan Demir Şehadetinin yıldönümünde dualarla anılacak...

16.01.2017 günü Diyarbakır'da hafriyat alanında nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısında ağır yaralanarak, 19.01.2017  tarihinde tedavi gördüğü hastanede şehit olan Nevşehirli 23 yaşındaki polis memuru Furkan Demir için; 17 Ocak 2020 Cuma günü saat 11'de ilimiz Nevşehir kaldırım Mezarlığı ndaki kabri ziyaret edilerek ama programı gerçekleştirilecektir aynı gün ilimiz Merkez Güzelyurt Mahallesi Çetinel camide cuma namazı öncesi saat 12'de mevlid-i Şerif okutulacaktır.

Şehidimizin Mezarlık ziyareti ve mevlidi Şerife tüm Nevşehirliler davetlidir...

FİB Haber Merkezi olarak bir kez daha Nevşehirli Şehit polisimiz Furkan Demir'e Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.  

Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. (Bakara 154)  Bu ayet-i kerime, şehitlere “ölü” dememizi yasaklamakta ve onların ölü olmadıklarını beyan buyurmaktadır. 
 

Furkan DEMİR Şehit Polis Memuru

1993 - 2017

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Furkan DEMİR,  16.01.2017 günü Diyarbakır İlinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı saldırı sonucu yaralanmış Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde Tedavi görmekte iken 19.01.2017 tarihinde Şehit olmuştur.

Şehit Polis Memuru Furkan DEMİR, 22/03/1993 tarihinde Nevşehir İlinde dünyaya gelmiş, 2013 yılında Polis Meslek Yüksek Okulundan başarıyla mezun olarak ilk görev yeri olan Kocaeli İline atanmış, 2016 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde çalışmaya başlamıştır. evli olan şehidimiz yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı değişik zamanlarda taltif ve takdirlerle ödüllendirilmiştir.

Nevşehirli Şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet kederli ailesine, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Ruhu Şad Olsun.