Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak, şehit düşen Nevşehirli Polis Memuru Furkan Demir’e ithafen Merkez Çetinel Camii’nde, Mevlid-i Şerif okundu ve dualar yapıldı.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İlimizde bulunan Merkez Valisi Hakan Yusuf Güner, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Birol Terlemez ile Emekli Vakıfbank Ankara Bölge Müdürü Ali Rıza Kale, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdür Vekili Faruk Yaman, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Şehit Ailesi ile yakınları, Siyasi Parti İl Başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Mevlid-i Şerif ve Aşr-ı Şerifler okundu. Başta Şehit Furkan Demir olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Mevlid-i Şerif’in duasını ise İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı.

Vali İlhami Aktaş, şehide Allah’tan rahmet, şehit ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini yineledi.