Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle Nevşehir'de Denetimler Hız Kazanacak. Trafik kazalarının yüzde 88’ini sürücü kaynaklı hatalardan meydana gelmektedir.Bunların başında gelen hatalar ise; Hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip,  yorgunluk sabırsız davranışlar gelmektedir.

Kurban tatili Bayramı süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyehat etmeleri için bu hataların en aza indirilmesi amacıyla;

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Aşağıdaki Trafik Tedbirleri alınacaktır.

1-Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce Nevşehir İl Merkezinde 10-11 Eylül 2016 tarihlerinde 11 Ekip ve yaya görevlilerince,10-19 Eylül tarihleri arasında 10 ekiple trafik düzeni ve güvenliği sağlanacaktır. Nevşehir İl merkezi çeşitli güzergahlarda bu tarihler arasında RADAR uygulaması ARALIKSIZ yapılacaktır.


2-Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Topaklı Bölge Trafik Denetleme istasyon amirliğince 6 ekiple gerekli trafik tedbirleri alınacak,ayrıca bu tarihler boyunca trafik kazalarının en önemli sebebini teşkil eden HIZ İHLALİ nedeniyle  Radarla hız kontrolüde yapılacaktır.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü