Nevşehir'li Yazar Mithat Önal, Şefkat Usta Kitabında, hepimizin yaşamında yer alan ama yaşamın bir köşesinde kalmış pek az insanın bildiği öyküleri kaleme alıyor. Küçük bir pencereden bakar gibi bakıyor onlara. Sade bir üslupla kaleme aldığı öykülerinde kahramanlarının kısa anlarına tanıklık edeceksiniz. Öykülerin arasında gezinirken bazen bir merhameti, bir babanın çaresizliğini, bir annenin yaşmağına düşen gözyaşı damlalarını, küçük bir çocuğun hayat mücadelesini bulacaksınız. Öykülerin de yaşamları tüm sadeliği ile anlatan yazar, Türk Edebiyatına edebi ve kalıcı eserler bırakmayı amaçlıyor.

KİTAPTAN:
Gözlerini hafiften araladığında küçük bir yatağın içerisinde bulmuştu kendisini. Bu ilk huzurlu uykusuydu. Rüyasında ninesini ve annesini görmüştü. Düşünün bozulmasını istemedi. Gözlerini yeniden kapattığında başucunda bekleyen Recep usta, yanındaki karısına sesleniyordu: “Bir evladımız daha oldu.”

Üç basamaklı toprak merdiveni çıkmaya başladığında kalbi daha bir hızlı atmaya başlamıştı. Evin tahta kapısının önüne geldi. Bir heykel gibi duruyordu duygulu ve başı hafif öndeydi. Cebinden ucunda sarı ip bulunan anahtarı yavaşça çıkardı adam. Göz ucuyla anahtara baktı. Uzun, büyük bir anahtardı. Avucunun içini dolduruyordu. Anası hep eteğinin ipine bağlardı. Titreyen elleriyle kaldırdı anahtarı ve buğulu gözlerle anahtarın girdiği deliğe denk getirmeye çalıştı. İlk denemesinde başarısız olmuştu. Derin bir nefes aldı. Burnunu çekti. Gözlerini üç defa açıp kapattı. Göğüs kafesi isteksizce inip kalkıyordu. Kendine hâkim olmaya çalıştı. Anahtarı çevirdi.
Kitapta yer alan öyküler: ŞEFKAT USTA, ÖLEMEDİM, KIRMIZI MİSKET, GÜN ALACASI, EKMEK, DÜNYAYI TAŞIYOR, ÇAKMAKLARA GEL, RIZA, PARDESÜ, EYLEM, SON CİGARA, BİR GÜNLÜK ANNE, ACEMİ CELLAT, VAKİT YAKLAŞIYOR, SESSİZLİĞİ KİMSE BOZAMAZ, RANZADAKİ İHTİYAR KADIN, MENDİLLER, ISITMIYOR, ALİYE ABLA, AFERİMCİ ŞEFİKA NİNE, YILLAR SONRA, YANIK YÜZLÜ KADIN, PÖRTLEK GÖZLÜ ADAM, İKİ ADAM, İDAMLIK, YUSUF, CAN DOSTUM, ÇINGIRAK

Mithat Önal kimdir?
Nevşehir’li olan yazar, Acıgöl İlçesi Yuva Köyünde ilköğrenimini okudu. Acıgöl İlçesinde ortaöğretimini tamamlayan yazar, Nevşehir Lisesi’nden mezun oldu. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli edebiyat dergilerinde öyküler kaleme alan yazarın ilk öyküsü Kar Edebiyat ve Düşün Dergisi’nde yayınlandı. Adı Eylül ve Aşk Dolanır Ayaklarıma isimli iki romanı da bulunmaktadır.


Yayıncı              : Kavim Yayıncılık
Eserin Adı         : Şefkat Usta
Yazarın Adı       : Mithat Önal
ISBN                  : 978-605-9542-00-5
Sayfa Sayısı      : 128
Ebad                  : 13,5x21,0
Kağıt Kalitesi    : 2. Hamur (Enzo)
Kapak Cinsi      : Karton
Dili                     : Türkçe
Fiyat                  : 10.00 TL
Tür                     : Öykü
Çıkış Tarihi        : Mart 2017