Nevşehir'de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetinde, Kırgızistanlı sanatçı Arslanbek Sultanbekov sahne aldı.

Dombıra'nın bestecisi Arslanberk Sultanbekov Demokrasi Nöbetinde Nevşehir Diriliş meydanında Sahne Aldı .

Dombra adlı destan türküsü ile adını herkese duyuran Arslanbek Sultanbekov, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in daveti üzerine geldiği Nevşehir'de Diriliş Meydanı Demokrasi Nöbetine katılarak  kahramanlık destanları okudu.

Nogay Marşı ile adını Türk dünyasına duyuran sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Vatan Nöbeti tutan binlerce Nevşehirlilerle birlikte Dombıra parçasını birlikte okudu.

"Kuzey Kafkasya ve Kazakistan'dan sizlere büyük selamlar getirdim. Yaşanan darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Bir daha böyle acılar görmesin, Türkiye çok yaşasın" diyen sanatçı Sultanbekov, “Türk olmaktan ve Türkiye’de olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Tüm Türk devletleri için Türkiye’nin ayrı bir yeri var. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbeye, tüm Türk devletlerinde aynı tepki vardı. Biz de tepkimizi dile getirmek için Demokrasi Nöbetlerine katılıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE DÜNYAYA VE BİZE ÇOK LAZIM, YAŞASIN TÜRKİYE

Dombıra Türküsü ile tüm Türk dünyasında isminden söz ettiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, ekibi ilme birlikte Kazakistan’da beğeni toplayan türkülerini seslendirdi.

Kazakistan’daki yöresel kıyafetlerle sahne alan sanatçı Sultanbekov , Nevşehir konserinin finalinde, Türkiye’de büyük bir ilgi ile dinlenen Dombıra isimli türküsünü söyledi. Vatandaşların yoğun istekleri sonucunda Dombıra Türküsü’nü ikinci kez seslendirdi.

Sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sultanbekov , “Son günlerde Türkiye’de yaşananlardan büyük bir üzüntü duyduk. Türkiye çok güçlü bir ülke. Türkiye’nin tüm dünyaya ve bize çok lazım bir ülke olduğuna inanıyorum. Yaşasın Türkiye” dedi.

Türkiye’de Dombra adlı destan ile tanınan Arslanbek Sultanbekov’a teşekkür eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “Milli birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, milletimiz birbiriyle kenetlenmiş durumda. Meydanlarda el ele, omuz omuza demokrasi nöbetleri tutan milletimiz, vatan hainlerine ders veriyor. Türk devletlerinin bu anlamda bizlere yürekten destek verdiğini biliyor olmak, bizleri ayrıca güçlendiriyor. Arslanbek Sultanbekov, Türk devletlerinin tümünde sevilen bir sanatçı. Böylesi kutsal bir nöbette kendisini de aramızda görmek istedik. Bizleri kırmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Demokrasi Nöbetlerine gösterilen ilgi karşısında son derece memnun olduğunu söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Devletimizin kademelerine sızmış, adeta bir virüs gibi yayılmış olan vatan hainleri, darbe girişimlerinin başarısız olması sonucunda adeta köşeye sıkışmış bir hale geldi. Devletine sahip çıkan Türk Milleti, paralel hainleri adeta bir fare gibi köşeye sıkıştırdı. Bu anlamda milletimizin meydanları terk etmemesi, hainlerin yeni bir fırsatı elde etmesine ciddi bir engel oluyor. Nevşehir'de kararlılık ve azimle sürdürdüğümüz Demokrasi Nöbetine katılarak milli iradeye, demokrasiye, devletine ve milletine sahip çıkan tüm Nevşehirli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile birlikte halkı selamlayan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.